Nieuws Mobiliteit

Neste MY Renewable Diesel bij ruim 100 verkooppunten in Nederland beschikbaar

De hernieuwbare diesel die Neste in oktober 2019 op de markt bracht is inmiddels op meer dan 100 verkooppunten beschikbaar. De producent heeft deze Neste MY Renewable Diesel (HVO100) geproduceerd uit 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Deze hernieuwbare diesel stelt klanten in staat om de uitstoot van broeikasgassen, in vergelijking met fossiele diesel, tot 90 procent te verminderen gedurende de levenscyclus van de brandstof.

Van onze redactie 24 september 2020

Neste Renewable Diesel

Foto: Neste

,,We zijn erg blij dat we deze mijlpaal samen met onze vier Nederlandse distributiepartners en klanten kunnen vieren. Eigenaren van wagenparken en privé-autobezitters in het hele land kunnen nu onze duurzame diesel tanken en in een handomdraai fossielvrij worden. Neste MY is een drop-in oplossing, wat betekent dat het gemengd kan worden met fossiele diesel en dat er geen aanpassingen aan bestaande dieselmotoren of infrastructuur nodig zijn", zegt Pieter Zonneveld, Vice President, Sales Europe en APAC, van Neste's Renewable Road Transport.

Lees ook: Grote bus, kleine actieradius: waarom de Mercedes-Benz eSprinter tóch een slimme investering is

Snelle groei voor Neste MY Renewable Diesel in Nederland

Neste is sinds 2011 actief in Nederland. In dat jaar startte Neste met haar activiteiten in de Rotterdamse raffinaderij voor duurzame producten. Vorig jaar opende Neste een nieuw kantoor in Hoofddorp dat als wereldwijde hub dient voor de groeiende divisie Renewable Aviation.

Naast Nederland is Neste MY Renewable Diesel beschikbaar voor klanten in Finland, Zweden, Estland, Letland, Litouwen en in de Verenigde Staten in Californië en Oregon.

Dit zijn de tankstations waar je Neste MY Renewable Diesel kunt tanken.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.