Nieuws Niet te kisten

Zonder kleerscheuren de crisis door: Mrs. Italy stond voor hetere vuren

En toen waren daar opeens de coronamaatregelen die ondernemend Nederland volledig op z'n kop zetten. Het betekende voor veel ondernemers nieuwe, dus andere en soms ook noodzakelijke keuzes. In de dagelijkse serie 'Niet te kisten' zetten we die ondernemers in de spotlights. Vandaag: Mrs. Italy die complete straten aan pizza's helpt.

Robbert Daalder 1 september 2020

Niet te kisten is een nieuwe dagelijkse fotoserie op De Ondernemer. De afgelopen weken zijn de meest uiteenlopende ondernemers gefotografeerd door Nadja Willems, die telkens op een originele manier laten zien wie zij zijn en waar zij voor staan. De foto's zeggen alles over hun ondernemersmentaliteit: coronacrisis of niet, zij laten zich niet kisten.

Dat hard werken daadwerkelijk loont heeft Anneke Dijkstra in de afgelopen maanden nog maar eens bewezen. Onder de naam Mrs. Italy bakt deze ondernemer pizza’s bij haar klanten aan huis, tijdens privéfeesten of op bedrijfsbijeenkomsten. Door de crisis verloor ze alle grote opdrachten, maar door social media goed te benutten én een afhaalpunt te bouwen, lijkt deze Hilversumse onderneming de storm zonder kleerscheuren door te komen.

Klagen over de slechte kwaliteit van Nederlandse pizza's

,,Ik loop al jaren te klagen over de slechte kwaliteit pizza’s die hier over het algemeen thuis worden bezorgd”, verklaart Dijkstra de keuze voor het starten van haar onderneming. ,,Ik heb bij elkaar zo’n 10 jaar in Italië gewoond en daar zoveel pizza’s geproefd, dat ik goed weet wat échte kwaliteit is. Om die reden wilde ik hier in Nederland een pizzeria openen. Daar had ik alleen niet genoeg geld voor. Als een soort anti-reactie op Domino’s besloot ik ook pizza’s langs te gaan brengen, maar ze dan wel aan huis te maken.”

Lees ook: 'Bofkont' Petra Glandorf houdt haar modezaak open en wordt overspoeld met steun

Het is nu 2,5 jaar geleden dat Dijkstra daarmee begon en met het vermogen om wel 150 pizza’s in 2,5 uur te bakken, lopen de klanten letterlijk weg met haar handelswaar. Natuurlijk verkeerde Mrs. Italy even in onzekerheid toen het coronavirus in maart om de hoek kwam, een grotere ramp in het verleden maakte echter dat Dijkstra geen moment in paniek raakte.

Vol vertrouwen na het klaren van een onmogelijke klus

,,Toen ik net met de pizza’s begon, zat ik op een ander bedrijventerrein in Loosdrecht. Daar is vorig jaar een grote brand geweest waarbij ik mijn hele pand verloor. Ik had vijf dagen later nog een opdracht staan om voor 80 mensen pizza’s te bakken en die wilde ik niet in de steek laten. Met alle denkbare hulp van kennissen en familie is het toen gelukt om die klus rond te krijgen. Nu ik weet dat ik zelfs dit kan, kan ik de wereld aan. En dus ook corona.”

"Ik ben vastbesloten om iets groots van Mrs. Italy te maken en dus wil ik er voor iedereen zijn"

Anneke Dijkstra, oprichter Mrs. Italy

Iets dat haar lukt met een oproep op social media om geen pizza’s bij Domino’s te bestellen, maar juist bij haar. Eén van haar klanten was zo vriendelijk om dit bericht over te nemen waardoor het liefst 1.200 keer werd gedeeld op Facebook. ,,Het kwam zelfs in buurtapps terecht. Dat leverde mij ontzettend veel straatbestellingen op. Dan verzamelt iemand alle bestellingen uit de hele straat om deze als één opdracht aan mij door te geven. Vervolgens bereid ik alles voor, kom ik met mijn bus naar deze straat toe om ze daar ter plekke te bakken. Zo kunnen de klanten hun pizza’s keurig één voor één afhalen."

,,Inderdaad, ik sta in dit artikel op de foto met een rode scooter, maar die hebben we gebruikt om er een Italiaans tintje toe te kunnen voegen.”

Lees ook: Van het podium naar de voordeur: Lofzangers brengt liefde, lol en licht

De perfecte plek voor een pick-up point

Door het explosieve aantal positieve reacties en opdrachten besloot Dijkstra een pick-up point te openen. ,,Ik ben vastbesloten om iets heel van Mrs. Italy te maken en dus wil ik er voor iedereen zijn. Onder mijn productiekeuken heb ik 100 vierkante meter aan opslagruimte: een perfecte plek om een pick-up point in te bouwen. Die is nu ruim een week open en in het eerste weekend verkocht ik 100 pizza’s. Dat is een behoorlijk aantal. Ja, mijn inkomstenprobleem is met dit alles wel opgelost.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.