Nieuws Toerisme

ID&T organiseert vakantie van een maand in Drenthe: camping Tijdloos

De ultieme chill out, zo omschrijft ID&T het gloednieuwe concept dat begin juni werd gepresenteerd: een camping in Drente die voor vijf weken wordt omgebouwd tot een 'inspirerend paradijs, waar families en vrienden onvoorwaardelijk van het leven kunnen genieten'. In twee maanden in elkaar gestampt, hoe krijgen ze dat voor elkaar?

Van onze redactie 10 juni 2020

Tijdloos2

Het Ermerstrand in de buurt van Emmen, waar ruim een maand camping Tijdloos staat.

Je zou het niet verwachten: een event dat door ID&T wordt geproduceerd zonder DJ's, grote podia en massa's mensen. Het wereldwijd gerenommeerde bedrijf staat bekend om events als Sensation en Mysteryland, die tienduizenden mensen trekken. Maar ja, die feesten gaan dit jaar niet plaatsvinden. Dus staken ze bij ID&T de koppen bij elkaar en in al snel was het concept 'Tijdloos' geboren.

Totaal iets anders dan onze festivals

Creative Director Carina Kornfeind van ID&T: “In tijden van crisis word je geïnspireerd om ‘out of the box’ te denken en zo is Tijdloos geboren: de wonderlijkste vakantiebestemming van 2020. Iets totaal anders dan de festivals die wij normaal organiseren. We laten onze agenda’s, afspraken en zelfs de tijd achter ons, om samen met dierbaren onvoorwaardelijk van het leven te genieten. Er is beperkte beschikbaarheid omdat we mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte moeten en willen geven, dus we verwachten dat er meer vraag zal zijn dan aanbod.”

Wij hebben het bereik

In twee maanden van idee naar realiteit. Zó denken en acteren ondernemers. Zelf een product dat het juiste bereik nodig heeft? Vul je gegevens in en we nemen snel contact op.

Body, mind en soul

Uit het persbericht: Het Ermerstrand in de buurt van Emmen bleek de ideale plek voor dit intieme concept. Tussen grasvelden, bossen, een meer en twee eilanden krijgen de campinggasten de kans om te leven in het nu. Ruim een maand lang wordt er op 20 hectare grond een uitgebreid programma aan activiteiten voor body, mind en soul georganiseerd. Je kunt genieten van workshops en theater, intieme pop-up concerten en lezingen of tot rust komen met yoga, meditatie en sjamanistische ceremonies. Voor actieve bezoekers is er een divers sportief programma met waterskiën, zwemmen, suppen en veel meer. Tot slot is er voor de kinderen veel te beleven tijdens creatieve-en natuurworkshops, speurtochten en in de speeltuinen.

Glamping of eigen tent

Het terrein wordt kleurrijk omgetoverd met licht- en kunstinstallaties en de mooiste decorstukken van natuurlijke en gerecyclede materialen. Voor de culinaire liefhebbers is er een duurzaam en gevarieerd aanbod beschikbaar. Gasten kunnen kiezen tussen verschillende glamping accommodaties die van alle gemakken zijn voorzien, maar hebben ook de mogelijkheid om een eigen tent mee te nemen. In deze intieme setting gelden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM en de verordeningen van de veiligheidsregio's. Op zowel de camping als tijdens de activiteiten wordt de 1,5 meter afstand in acht genomen.

Meer klanten bereiken?
Met social-mediamarketing breng je jouw zaak of project goed onder de aandacht. Maar hoe pak je dit slim aan? Hoe val je op en spreek je je doelgroep aan? Download de whitepaper met handige tips.

Tijdloos is open van 10 juli tot 17 augustus. Bedacht tijdens de coronacrisis en voortgekomen uit het besef van een nieuwe werkelijkheid waarmee veel mensen te maken krijgen. Hoe krijg je dat in zo'n korte tijd voor elkaar? Carina Kornfeind: ,,Normaal gesproken beginnen we anderhalf jaar eerder met een project, zeker op een nieuwe locatie zoals nu het geval is. Ik had het Ermerstrand eerder al ontdekt toen ik nieuwe locatie zocht voor events met veel mensen. Er stond al een complete camping met alles erop en eraan en het klikte meteen met de eigenaren, dus toen wij met het idee voor Tijdloos kwamen was het snel beklonken."

Betaalde vakantie voor personeel

Zo'n duizend mensen kunnen tegelijk terecht in de verschillende tenten. De sanitaire voorzieningen worden daarop aangepast. Het personeel bestaat voornamelijk uit mensen die al voor ID&T werken en in ruil voor hun inzet vakantie vieren. ,,Normaal gesproken werken we nu samen aan grote feesten, iedereen is dus beschikbaar. Maar nu doet echt iedereen mee, het is voor een combinatie van werk en vakantie. De boekhouder heeft zich aangemeld om watersporten te begeleiden."

Zo zijn ook de meeste deelnemende ondernemers verleid om een rol te spelen op Tijdloos. De yoga-instructeur kan bijvoorbeeld gratis met zijn familie op de crew-camping terecht in ruil voor enkele lessen per dag. ,,Zo hebben we met circa honderd mensen afspraken gemaakt. Veel van hen komen de gehele periode en nemen hun gezin mee. Deze aanpak past bij het idee achter Tijdloos én bij de nieuwe werkelijkheid waarmee we te maken hebben."

Bezorging bij je tent

Een maand voor opening is veel geregeld, maar wordt ook nog steeds veel bedacht ('Verlichting onder water? Goed idee, ik noteer het meteen'). Dat geldt ook voor het eten. Dat kan centraal worden afgehaald, maar je kunt ook een pakket bestellen voor je eigen barbecue en er wordt gewerkt aan een app waarmee je ter plaatse eten bij je tent kunt laten bezorgen.

Het is nieuw, ook voor ID&T, maar als Tijdloos werkelijk tijdloos wordt, is een nieuw jaarlijks event een feit.

Wij hebben het bereik

In twee maanden van idee naar realiteit. Zó denken en acteren ondernemers. Zelf een product dat het juiste bereik nodig heeft? Vul onderstaande gegevens in en we nemen snel contact op.