Nieuws Personeel

BID Positivity Award: SVH is meest positieve bedrijf van Nederland

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is uitgeroepen tot meest positieve bedrijf van Nederland door het publiek en de vakjury van de BID Positivity Awards. Uit handen van juryvoorzitter Ali B ontving SVH-directeur Ricardo Eshuis de prijs op het kantoor van Big Improvement Day in Den Haag.

Jeroen Mirck 22 april 2021

SVH Ali B BID award 2021

SVH-directeur Ricardo Eshuis, links achter, ontvangt de BID Positivity Award uit handen van juryvoorzitter Ali B.

,,SVH heeft laten zien dat een bedrijf in de coronacrisis zichzelf opzij kan zetten en durft te geven", zei Ali B bij de uitreiking. ,,Door de gratis e-learning voor alle horecamedewerkers en het horecaonderwijs aan te bieden via de door SVH bedachte Stay Home Hospitality Acadamy, bracht SVH zoveel positiviteit in een sector die ontzettend had getroffen is. Geven terwijl je zelf als bedrijf heel hard geraakt wordt door de crisis is precies waar positiviteit over gaat. Hoop en een beetje geluk bieden in een moeilijke tijd. Kijken naar wat wel kan in plaats van stilstaan bij wat niet kan."

'Compliment voor hele horecasector'

SVH-directeur Eshuis noemde de prijs een enorme eer. ,,SVH staat achter de Nederlandse horeca en als er één sector is die laat zien veerkrachtig, creatief en positief te zijn in deze loodzware tijd, dan is het de horeca", zei hij. ,,Dat er nu weer wat licht gloort voor onze sector is fijn. Als we met elkaar met volle energie en positiviteit onze kansen weer gaan pakken, dan komen we sterk uit deze crisis. Daarom dragen wij deze BID Positivity Award op aan de hele horeca.”

Eshuis is trots op het team. ,,SVH wint deze award. Niet de directeur, maar het team. Dertig mensen die elk hun eigen bijdrage leveren aan wat wij dagelijks doen, namelijk mensen een plek geven in de horeca en hen verder helpen. Dat zijn de mensen die de gasten voorzien van geluk. Bij SVH doen we dat vanuit ons hart. Door jongeren en volwassenen, opleiders en scholen, werkgevers en werknemers te ondersteunen met positiviteit en goede producten, proberen we die liefde uiteindelijk bij de gast te krijgen. Dat is de reden dat wij achter de Nederlandse horeca staan."

"SVH staat achter de Nederlandse horeca en als er één sector is die laat zien veerkrachtig, creatief en positief te zijn in deze loodzware tijd, dan is het de horeca"

Ricardo Eshuis, directeur SVH

Met de Stay Home Hospitality Academy probeert SVH een bijdrage te leveren aan het mentale welzijn van horecamensen die hun tijd zo zinvol konden besteden. Eshuis: ,,De impact van het sluiten van de horeca in maart 2020 als gevolg van het coronavirus was groot. Van de 466.000 medewerkers kwam een groot gedeelte thuis te zitten. Met de Stay Home Hospitality Academy bood SVH razendsnel alle medewerkers gratis de mogelijkheid aan de slag te gaan in het grootste e-learning platform voor de horeca: SVH Horecatalent.”

Dertigduizend stemmen

In totaal hebben ongeveer 30.000 mensen hun stem uitgebracht voor de BID Positivity Awards. Uit de top drie per categorie heeft een gerenommeerde vakjury een winnaar gekozen. De winnaar in de categorie Meest Positieve Onbekende Nederlander is Mascha Struijk geworden met het project 'Professional vanuit je hart'. Haar missie is om met positiviteit, liefde en lef jongeren en gezinnen verder te helpen in de jeugdzorg. Edwin Spee is uitgeroepen tot Meest Positieve Bekende Nederlander. Edwin is de man van en de man achter Bibian Mentel, de helaas onlangs overleden topsporter en snowboarder en oprichter van de Mentelity Foundation.

De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day. 'BID' is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. ,,Juist nu hebben we positiviteit hard nodig in onze samenleving en daarom moeten we deze mensen en bedrijven de waardering geven die zij verdienen”, aldus Ali B. ,,In eerdere jaren was er één landelijke winnaar maar omdat dit een wel heel bijzonder jaar is, met zoveel mooie lokale en regionale initiatieven, hebben we besloten om per provincie een award uit te reiken.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws