Nieuws Personeel

Dit it-bedrijf strikt Herman den Blijker en gaat met 800 man koken

Het Zoetermeerse it-bedrijf The Future Group (TFG) houdt donderdag het grootste online diner van Nederland: iedereen kookt thuis onder leiding van Herman den Blijker een driegangendiner. TFG-directeur Arno Commandeur staat hem met zijn collega Jeroen Zomers terzijde, zonder al te veel kookervaring.

Rémon van Zuijlen (AD) 9 december 2020

Arno commandeur the future group zoetermeer

Arno Commandeur: ,,Wat we deze kerst willen, is iets samen beleven. We bedachten om live te gaan koken met 800 man." Foto: TFG

Waarom niet een traditioneel kerstpakket?

,,We houden jaarlijks een groot diner voor onze aangesloten it-ondernemers en medewerkers", vertelt Commandeur aan AD. ,,Door corona ontmoetten we elkaar dit jaar vooral tijdens Zoom-vergaderingen. Dan zie je elkaar wel, maar je kijkt elkaar niet in de ogen. Wat we deze kerst willen, is iets samen beleven. We bedachten om live te gaan koken met 800 man, onder leiding van Herman den Blijker.”

Hoe kook je met 800 man tegelijk?

,,Iedereen kookt met zijn partner of gezin vanuit zijn eigen keuken. Jeroen en ik koken met Herman den Blijker in de keuken van zijn restaurant Goud. Ik heb wel wat kookervaring maar weet echt niet alles, Jeroen weet nog minder. We zullen dus nog wel wat te horen krijgen van Den Blijker. Hij instrueert de deelnemers live, we kunnen met vijf kokers thuis meekijken en iedereen kan vragen stellen of mee chatten. Ik ben benieuwd wie als eerste meldt dat zijn kip is aangebrand.”

Lees ook: De beste manieren om jouw personeel te bedanken tijdens kerst

Aha, er staat kip op het menu?

,,De deelnemers krijgen een dag van tevoren de ingrediënten thuisbezorgd. We bereiden onder meer een bijzondere tosti, hoender op karkas en een zalmmoot. We hebben het makkelijk gehouden zodat iedereen mee kan doen.”

Hoe heeft corona invloed op jullie als bedrijf?

,,Ik heb er in maart wel wakker van gelegen: wat gaat dit betekenen? Natuurlijk, veel online werken. Voor ons was meteen duidelijk dat we er alles aan zouden doen om het bedrijf en de aangesloten ondernemers overeind te houden. Zo vroegen we aan aangesloten zzp-ondernemers om elkaar te helpen en opdrachten te delen. Dat is ruimhartig gebeurd. We merken nu dat sommige ontwikkelingen veel sneller zijn gegaan. We hebben versneld een eigen app ontwikkeld, bijvoorbeeld.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.