Nieuws Personeel

Jan Arkes bouwt letterlijk aan een nieuwe toekomst

Door het faillissement van zijn werkgever Van Dijk Bouw zat Jan Arkes in september ineens thuis. Bij de doorstart was voor de Luttenaar geen plek in het nieuwe bedrijf. Na een paar mislukte sollicitaties hakte Arkes rond de jaarwisseling de knoop door: ik begin voor mezelf. Een paar weken later staat zijn bedrijf Arkes Bouw en Onderhoud in de steigers en gaat hij op 54-jarige leeftijd bouwen aan een nieuwe toekomst. Letterlijk.

Cor van Dalen 1 maart 2016

Muur pixabay

Met zijn eenmansbedrijf speelt Arkes in op een nieuwe markt, die volgens hem is ontstaan door de economische crisis. "In de bouwwereld is een groot aantal zzp-ers actief, ook in deze regio. Daarmee wil ik een collectief opzetten, om verschillende klussen samen uit te voeren. Ik ga achter het werk aan, regel alles met de opdrachtgever. En afhankelijk van de omvang, zoek ik daar de zzp-ers bij voor de uitvoering."

Allerlei klussenArkes zegt zich vooral te gaan richten op het bouwen van vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers, maar hij sluit andere klussen zeker niet uit . Verder kan men bij het nieuwe bedrijf terecht voor renovatie- en onderhoudswerkzaamheden.

"Voor de uitvoering ga ik diverse disciplines in de bouwwereld bij elkaar brengen. Je moet dan denken aan bouwkundig tekenaars, calculators, metselaars, timmerlieden, glaszetters, schilders, installateurs en interieuradviseurs. Veel vaklieden kunnen geen volledige bouw aan, maar ze zijn wel goed op hun eigen vakgebied. Bij elke klus wil ik ieders kwaliteiten benutten. En ik ben niet te beroerd de steiger op te gaan. Het liefst help ik zelf zoveel mogelijk mee, als timmerman of metselaar."