Nieuws Personeel

Schreeuwend personeelstekort horeca omdat GGD mensen 'wegpikt'

Cafés en restaurants zitten sinds deze week weer vol. Maar lang niet alle uitbaters draaien al op volle kracht. Tijdens de lockdown is vooral tijdelijk personeel massaal in andere sectoren aan het werk gegaan. ,,Tegen het uurloon dat de GGD betaalt kan ik niet op. Door mijn zaak een dag extra te sluiten en minder tafels aan te bieden, red ik het. Maar dit kost serieus omzet."

Van onze redactie 28 januari 2022

Horecapersoneel

Foto: ANP.

Al meer dan een half jaar heeft Ton Freriks (58), eigenaar van restaurant De Vier Seizoenen in Lisse, vacatures. ,,Ik heb nu 19 man op de loonlijst staan, dat zouden er eigenlijk zo’n 27 moeten zijn. Over twee maanden gaan we het hoogseizoen in, dan hebben we echt een probleem", zegt hij in de Telegraaf.

Lees hier de blog van KHN-directeur Beljaarts: 'Eindelijk, de horeca als essentiële sector'

Bekende geluiden voor Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland: ,,Voor de coronacrisis speelde het personeelstekort al. Maar Covid heeft absoluut niet geholpen", doelt hij op horecapersoneel dat tijdens de lockdown voor ander werk heeft gekozen.

Vacatures in horeca: 23.000

CBS-cijfers laten zien dat voor corona, in het vierde kwartaal van 2019, het aantal openstaande vacatures in de horeca ruim 23.000 bedroeg. In het derde kwartaal van 2021 was dit opgelopen tot ruim 34.000. Terwijl het aantal vacatures tijdens de lockdown al was afgenomen.

Luister hieronder ook naar de reactie van KHN-voorzitter Robèr Willemsen direct na de persconferentie van 25 januari in het live radioprogramma 'Na Rutte en Kuipers' van De Ondernemer en New Business Radio.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws