Nieuws Leiderschap

EY Entrepeneur Of the Year: Atilay Uslu (Corendon) en Paul Eggink (Temper)

Atilay Uslu van Corendon en Paul Eggink van Temper hebben beiden de EY Entrepreneur Of The Year 2019-award gewonnen. De Family Business Legacy Award ging naar VDL Groep. De EY-awards worden al meer dan dertig jaar in ruim zestig landen uitgereikt. Het is bedoeld om ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk te zetten en ondernemers aan te moedigen en te ondersteunen om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen.

Van onze redactie 2 oktober 2019

EY entrepeneuroftheyear Uslu

Op de foto van links naar rechts: Pieter van der Leegte, Atilay Uslu, Paul Eggink, Wim van der Leegte, Willem van der Leegte en Jennifer van der Leegte.

Marita de Hair, programmadirecteur EY Entrepreneur Of The Year, vertelt: ,,De winnaars hebben de top bereikt met vallen en opstaan. Kortom, ze zijn ‘unstoppable’. De winnaars winnen niet alleen een prestigieuze prijs, maar worden ook onderdeel van een netwerk van ondernemers met karakter. Deze ondernemers inspireren elkaar.”

Atilay Uslu (Corendon): winnaar EY Entrepreneur Of The Year 2019
De onafhankelijke jury noemt Atilay een ondernemer voor wie geen obstakel te groot is. Met reisorganisatie Corendon heeft hij door de jaren heen laten zien telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan en heeft daarmee een bedrijf neergezet dat langdurig succesvol is. De jury roemt Atilay om zijn vermogen om oplossingen te zien daar waar anderen problemen ervaren en zijn oog voor mensen om hem heen. Als Nederlandse winnaar maakt Uslu ook kans om EY World Entrepreneur Of The Year te worden. Deze internationale verkiezing vindt volgend jaar juni plaats in Monaco.

Paul Eggink (Temper), winnaar EY Emerging Entrepreneur Of The Year 2019
Paul is verkozen tot veelbelovende ondernemer van het jaar omdat hij als een bevlogen ondernemer in een zeer korte tijd een relevante plek verovert in de wereld van steeds flexibelere werkvormen. Hij laat met Temper zien dat maatschappelijke impact en een snelgroeiend, door technologie gedreven platform, samen kunnen gaan.

'De jury roemt Atilay Uslu om zijn vermogen om oplossingen te zien daar waar anderen problemen ervaren en zijn oog voor mensen om hem heen'

Juryrapport EY Entrepreneur Of The Year 2019

VDL Groep, winnaar EY Family Business Legacy Award 2019
VDL Groep won dit jaar EY’s oeuvreprijs voor familiebedrijven. Deze award werd dit jaar voor de vierde keer uitgereikt namens het EY Family Business Center of Excellence. VDL Groep voegt de slagkracht van een multinational samen met de open, informele werksfeer van een familiebedrijf. Met bijna 17.000 medewerkers in ruim 104 dochterbedrijven in meer dan 20 landen, zorgt de VDL Groep voor continuïteit op de gebieden van duurzaamheid, werkgelegenheid & innovatie. Ze zijn al meer dan 60 jaar lang de rode draad in de maakindustrie van West-Europa.