Nieuws Personeel

Ondernemer begint op zijn 67ste winkel in Goes

De nieuwste winkel in Goes is waarschijnlijk van de oudste ondernemer in de stad: de 67-jarige Peter van Soest. Wanneer je Casa del Pedro aan het Goese Papegaaistraatje binnenstapt, lijkt het net of je in een sfeervol ingerichte huiskamer terecht bent gekomen.

Ellen Jobse | Foto: Marcelle Davidse 28 oktober 2016

Casa Del Pedro Goes Marcelle Davidse

En dat is ook precies wat Peter van Soest met zijn nieuwe woonwinkel wil bereiken. "Ik ben geen twintig meer en heb er heel bewust voor gekozen om merken te verkopen die mij een goed gevoel geven. Dat gevoel hoop ik over te dragen op mijn klanten."

Gelukkiger

Terwijl het merendeel van de Nederlandse bevolking rond zijn 67e stopt met werken, begint Van Soest aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. "Ik heb echt geprobeerd rustiger aan te doen, maar dat is niet gelukt." Heel erg lijkt de energieke Van Soest dat niet te vinden. Hij is nu gelukkiger dan een aantal jaren geleden, toen hij zijn Gorinchemse winkel in herenmode van de hand deed en naar Spanje vertrok om in zijn appartement 'Casa del Pedro' te genieten van het goede leven.

Koerswijziging

Zoon Raimond gooide die plannen in de war. Hij koppelde zijn vader - met succes - aan Cora Wirtz uit Goes en zo kwam Van Soest een jaar of drie geleden in Zeeland terecht. Om overbodig geraakte meubels en woonartikelen te verkopen, openden de twee een pop-up winkel in de Korte Kerkstraat. Toen ze dat pand uit moesten vanwege een verbouwing, trokken ze in bij een winkelier aan de Kreukelmarkt. "Geen ideale situatie, dus besloot ik op zoek te gaan naar een plek waar ik voor mijzelf kon beginnen."

Papegaaistraat

Het pand aan de Papegaaistraat, waar in het verleden onder meer kledingzaak X-Ray en meubelwinkel Frederik Interieurs zaten, trok direct de aandacht van Van Soest. Na een flinke verbouwing opende Casa del Pedro donderdag voor het eerst de deuren.

Met de komst van de woonwinkel zijn voor het eerst sinds lange tijd alle panden in het Papegaaistraatje bezet. Dat zorgt voor blije gezichten bij zowel ondernemers als passanten van de smalle winkelstraat.

> Lees het hele verhaal in de PZC van vrijdag 28 oktober, editie Beveland-Tholen