Aangeboden door BikeProject

Branded Content Vitaliteit

Simpele manieren om iedere dag meer te bewegen

Beweeg jij wel genoeg? De Gezondheidsraad raadt volwassenen aan om iedere week minstens 2,5 uur matig intensief te bewegen. Dat kun je opvangen door twee keer in de week een ruim uur flink te gaan sporten, maar beter is het nog om beweging onderdeel te laten worden van je vaste, dagelijkse routines. Wat natuurlijk niet betekent dat je dat sporten dan maar moet laten zitten.

Van onze redactie 16 januari 2020

Fiets werk beweging

Je kan natuurlijk ook op de fiets naar je werk. (Foto: Pixabay)

Genoeg bewegen zonder te sporten

Sporten is gezond, en lukt het je om het bijvoorbeeld twee keer per week te doen dan valt het absoluut aan te raden om dit te blijven doen. Het is goed voor, zowel voor je lichaam als zeker voor je geest, om zo nu en dan je lijf flink aan het werk te zetten.

Helaas is ‘officieel’ sporten niet voor iedereen haalbaar of een goed idee. Sommige mensen hebben er gewoon een enorme hekel aan. Om het dan vol te houden om iedere week naar de sportschool te gaan, dat valt niet mee. De kans is groot dat het abonnement al snel ergens in een kastje verdwijnt, en de plannen om meer te bewegen in het water vallen. Ook als je last hebt van ziektes en blessures is sporten niet altijd mogelijk. Maar bewegen gelukkig meestal nog wel.

Er zijn allerlei dingen te verzinnen om wat meer te bewegen. Zeker op werkdagen zit een groot deel van de mensen veel te lang stil. Door ieder uur even een rondje te lopen over je afdeling, al is het maar door wat te drinken uit de automaat te halen, blijf je een beetje in beweging. Ook kun je in je pauze eens lekker een ommetje maken. Dat is niet alleen goed voor je gezondheid, want je beweegt, het geeft je ook wat frisse lucht en energie om daarna weer met een fris hoofd verder te kunnen met je werk.

''Misschien zijn er wel mogelijkheden om een fiets van de zaak te leasen, veel werkgevers bieden dit aan''

Op de fiets naar het werk

Woon je op een redelijke afstand van je werk, zeg niet verder dan zo’n 10 kilometer? Dan zou je natuurlijk ook met de fiets naar het werk kunnen gaan; doe je dat iedere dag dan heb je die 2,5 uur beweging al bijna binnen. Misschien zijn er wel mogelijkheden om een fiets van de zaak te leasen, veel werkgevers bieden dit aan. Vind je de afstand toch een beetje te ver, of heb je geen zin om met tegenwind bekaf op je werk aan te komen? Ook een e-bike leasen is natuurlijk een optie. Daarmee beweeg je misschien wat minder intensief, maar nog altijd meer dan wanneer je de auto zou pakken, tenslotte.