Nieuws Vitaliteit

Vitaliteit als concurrentiemiddel

Martin Hersman helpt organisaties vitaler worden en beter presteren. Volgens de oud-schaatser zijn vitale ondernemers scherper, weerbaarder en krachtiger en kunnen ze beter omgaan met veranderingen. "Daardoor ben je in staat om de concurrentie aan te gaan", aldus Hersman tijdens de Week van de Ondernemer.

De Ondernemer | Video: MyChannels 10 mei 2017

Hersman2

Volgens Hersman zijn er drie manieren waarop ondernemers op een vrij makkelijke manier hun vitaliteit kunnen verbeteren.

Slaap

"Maar 18 procent van de ondernemers slaapt meer dan 7,5 uur per nacht", aldus Hersman. "Dat is te weinig. Maak een goede nacht slaap prioriteit."

Neem rust

"Plan momenten waarop je niks te doen hebt, zodat je echt even tot rust komt. Op die momenten kun je reflecteren."

Ga bewegen

"Ga meer bewegen, want we bewegen veel te weinig. Nederlanders zijn al wereldkampioen zitten, maar de hardwerkende ondernemer zit nog meer dan de gemiddelde Nederlander."

Lees ook: Blije medewerkers zijn duurzaam inzetbaar

Onderhoud

De conclusie van Hersman: zorg goed voor jezelf. "Mensen vinden het heel makkelijk om 200 euro per jaar uit te geven aan het onderhoud van hun auto, terwijl ze moeite hebben om het uit te geven aan hun eigen lijf. En ik voorspel je: je doet langer met dat lijf dan met die auto."

Maar 18 procent van de ondernemers slaapt meer dan 7,5 uur per nacht en dat is te weinig

Oud-schaatser Martin Hersman