Nieuws Regio

Blije medewerkers zijn duurzaam inzetbaar

Matrix Fitness in Houten scoort hoog op gezondheid en vitaliteit, waarbij bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de werknemers belangrijke punten zijn. Een gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor tevreden mensen in het ‘vitaalste bedrijf van Utrecht’.

Jack Monde | De Ondernemer i.s.m. ONVZ 31 maart 2017

Rob Voss Foto Matrix01

Het afgelopen jaar mocht Matrix Fitness in Houten zich het vitaalste bedrijf van Utrecht noemen. Als dochter van een Taiwanees bedrijf heeft het zich in tien jaar ontwikkeld tot topleverancier van hoogwaardige fitnessapparatuur. De Nederlandse vestiging met ruim 100 medewerkers bedient in de Benelux, niet alleen fitnesscentra, maar onder meer ook hotels, overheden en bedrijven. Marco Vonk is sinds 2008 directeur van Matrix Fitness. Tegen de stroom in verdubbelt zijn bedrijf jaarlijks de omzet. Hij voelt zich niet alleen verantwoor­delijk voor het resultaat van het bedrijf, maar ook voor het welzijn van zijn medewerkers. “Het is mijn taak ervoor te zorgen dat iedereen de juiste teamspirit heeft en gedreven door positieve energie voor elkaar en voor klanten door het vuur wil gaan. Daarbij geldt dat mensen die fitness­apparatuur verkopen, natuurlijk zelf wel vitaliteit en plezier uit moeten stralen. We stellen hoge eisen aan onze mensen, maar dan mogen zij ook hoge eisen aan ons stellen. Dat betekent dat je je mensen optimaal moet faciliteren en desgewenst begeleiden.”

Topsporters

Niet alleen op fysiek gebied, maar ook mentaal? “Ja, als het niet lekker tussen de oren zit, is het zaak om samen naar oplossingen te zoeken om het hoofd ook weer sterk te maken. Onze mensen worden gestimuleerd zichzelf te ontwikkelen en hebben de kans om zelf elke dag, maar minimaal twee uur per week, te sporten, sommigen onder deskundige begeleiding. We werken hiervoor samen met topsporters en personal trainers.”

Ook dit jaar organiseren ONVZ Zorgverzekeraar en MKB-Nederland weer de verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Per provincie worden drie finalisten gekozen. Zij nemen het aan het eind van het jaar tegen elkaar op om de felbegeerde titel Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2017 in de wacht te slepen.

Lees ook: Positivo’s geven bedrijf nieuwe energie

Is jouw bedrijf het vitaalste van Nederland? Meld je dan aan: vitaalstebedrijf.nl. Deelnemers worden beoordeeld op hun visie op gezondheid en vitaliteit binnen hun bedrijf, waarbij bedrijfscultuur, leiderschap en betrokkenheid van de medewerkers belangrijke punten zijn.