Advertorial van WerkgeversServicepunt

Advertorial Regio

‘Ga de uitdaging gewoon een keer aan!’

"Ik was op zoek naar een medewerker die auto's kon poetsen, hand-en-spandiensten kon verrichten en klanten en auto's kon ophalen en wegbrengen. Een familielid adviseerde me daarvoor contact op te nemen met het WerkgeversServicepunt West-Brabant. En met succes! Een prima match is tot stand gekomen. Met Kevin de Bruijn hebben wij een hardwerkende, enthousiaste kracht aan ons team toe kunnen voegen." Aldus Bram Hommel van Autobedrijf Hommel.

Peter de Jong | Foto: Koen Mol 22 september 2018

Werkgeversservicepunt west brabant bram hommel kevin de bruijn koen mol autobedrijf hommel

Kevin was een jaar of veertien en net zoals veel andere jongeren op zoek naar een (bij)baantje. Al vrij snel kwam hij erachter dat werken hem op bepaalde onderdelen niet zo goed afging. Na verschillende baantjes raakt Kevin op jonge leeftijd werkloos. En wat moet je dan, als je gemotiveerd en enthousiast bent en graag je eigen geld wilt verdienen?

Hoofd leegmaken

Uiteindelijk vindt Kevin een baantje als keukenhulp in een restaurant. "Daar had ik het ontzettend naar mijn zin. Maar het was soms ook wel moeilijk. In de horeca gebeurt veel tegelijk. Dan liep de druk op en maakte ik me uit de voeten. Terwijl mijn collega's me kwijt waren, ruimde ik beneden karton op om mijn hoofd leeg te maken. Als ik dan weer rust had, pakte ik in de keuken mijn werk weer op.

Passie voor auto's

Om uit te zoeken wat er aan de hand was, liet de eigenaar van het restaurant allerlei tests doen. Deze wezen uit dat Kevin extra begeleiding nodig had. Zo kwam uiteindelijk het WerkgeversServicepunt West-Brabant in beeld. "We hebben toen eerst gekeken of ik weer in het restaurant kon gaan werken," vertelt Kevin. "Ik keek daar met veel plezier op terug en de eigenaar was bereid om de mogelijkheden te onderzoeken. Helaas bleek het toch niet haalbaar. In eerdere gespreken was ook mijn passie voor auto's al eens ter sprake gekomen. Daar wilde ik wel mee aan de slag."

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

"En zo kwamen wij dus in beeld," aldus Bram Hommel van Hommel Autobedrijven uit Etten-Leur. "Iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven vond - en vind - ik een mooie gedachte. Ik ben van mening dat we allemaal een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. Bovendien heb ik mogen ervaren dat mensen die door ongelukkige omstandigheden op de bank zitten meestal alle kansen voor de volle 100% oppakken en een grote betrokkenheid aan de dag leggen. Die spirit is heel belangrijk in een bedrijf." Vraag en aanbod kwamen door het WSP West-Brabant en de verschillende partners van deze dienstverlener perfect samen en er was een klik. Kevin ging aan de slag en Bram wilde persoonlijk zorgdragen voor de extra begeleiding. Inmiddels werkt Kevin alweer bijna een jaar bij Hommel Autobedrijven. Hij heeft het enorm naar zijn zin en heeft er veel geleerd. Ook Bram is tevreden. "Kevin is betrokken en gemotiveerd."

Loyaal

"Zulke krachten zijn zeer waardevol voor je bedrijf. Ik heb ruime ervaring met personeel en één ding is mij wel duidelijk geworden: personeel is de belangrijkste zorg van een werkgever. De neuzen dezelfde kant op krijgen, dat is een behoorlijke opgave. Je moet vaak moeilijke keuzes maken en je zal altijd iemand tekort doen. Mijn ervaring is dat personeelsstrubbelingen niet of nauwelijks voorkomen bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovendien is Kevin zeer loyaal, wat ik persoonlijk een must vind. Je moet er nu eenmaal voor elkaar zijn; in goede en slechte tijden."

Dat verdient hij

Later dit jaar loopt het jaarcontract van Kevin af. Afscheid hoeft er niet genomen te worden want er volgt een contract voor onbepaalde tijd. "Dat heeft hij verdiend," stelt Bram. "Kevin heeft in de afgelopen tijd veel geleerd, is bereid om aan te pakken, heeft verantwoordelijkheidsgevoel en denkt mee. Ik kan andere ondernemers dan ook maar één advies meegeven. Ga de uitdaging gewoon een keer aan!"

5 voordelen die het WerkgeversServicepunt jou garandeert

  • Hét werkzoekendenbestand van West-Brabant
  • Direct beschikbaar personeel
  • Gratis dienstverlening
  • Eén contactpersoon
  • Invulling aan sociaal
  • Ondernemerschap (MVO)

Heb je een personeelsvraag? Zoek je arbeidsmarktinformatie of advies op het gebied van regelingen en subsidies? Bel WerkgeversServicepunt West-Brabant op 0800-0616. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Neem vooral ook eens een kijkje op onze website www.wspwestbrabant.nl

Personeel is de belangrijkste zorg van een werkgever

Bram Hommel, eigenaar Autobedrijf Hommel