Nieuws Regio

Sneller op kantoor met de Watertaxi

“Dan vaar je met de Watertaxi in een razend tempo naar de overkant en zeg je soms tegen collega’s: Zo, dat staat weer goed vast op de Van Brienenoordbrug”, aldus Els Hazelhoff, medewerker van Alphatron. Op welke manier werknemers naar het werk komen, hangt mede af van de rol die een werkgever daarin pakt. Sommigen zien daar voor zichzelf helemaal geen rol weggelegd. Er zijn ook werkgevers die het belangrijk vinden en die werknemers zo optimaal mogelijk proberen te faciliteren. Zo’n werkgever is Alphatron, onderaan de Van Brienenoordbrug in de stad aan de Maas.

De Verkeersonderneming 1 maart 2017

Watertaxi in volle vaart 1

Natuurlijk heeft het bedrijf parkeerplaatsen, maar er rijdt ook een shuttle in de spits vanaf het dichtstbijzijnde metrostation naar kantoor. Natuurlijk krijgen werknemers een reiskostenvergoeding, maar zij kunnen ook gratis gebruik maken van de Watertaxiverbinding tussen Rotterdam zuid en kantoor. Alphatron levert maximale inspanning en betrokkenheid om werknemers keuzes te geven in hoe naar het werk te reizen. Zonder verplichting en met behoud van reiskostenvergoeding.

Sneller op kantoor

Els Hazelhoff werkt al 22 jaar bij Alphatron en vaart dagelijks met de Watertaxi naar kantoor. “Ik ga met de Watertaxi omdat ik sneller ben dan wanneer ik met de auto ga. Ik neem ‘ s ochtends de afslag IJsselmonde en rijd naar de parkeergarage De Veranda. Er ligt altijd een Watertaxi en hij vertrekt meestal binnen drie minuten. Het fijnste vind ik dat ik weet hoe laat ik op kantoor ben als ik ’s ochtends van huis ga. Dat is voor mij misschien nog wel belangrijker dan het feit dat ik sneller ben.”

40 werknemers

Dagelijks vaart er in de ochtend- en avondspits een Watertaxi tussen Rotterdam zuid en Alphatron. Dit initiatief is gestart in 2012. De kosten worden gedragen door Alphatron en Van Oord, en IHC Merwede en Hollandia (Stormpolder). ’s Ochtends start de Watertaxi met werknemers van IHC Merwede en Hollandia naar de Stormpolder te varen. Direct erachteraan volgen de werknemers van Alphatron en Van Oord. Vanuit Alphatron en Van Oord maken dagelijks 40 werknemers gebruik van de Watertaxi.

Over de vraag of ze nog een tip heeft, moet Els even nadenken: "Je kunt beter platte schoenen aandoen als je met de Watertaxi gaat. Ik neem mijn hakken altijd mee en trek ze bij Alphatron pas aan”.

R10 werkgeversnetwerk

Alphatron is lid van het R10 werkgeversnetwerk: hét netwerk van bedrijven in de Rotterdamse regio gericht op slim werken en slim reizen. Gezamenlijk werken zij aan maximale bereikbaarheid van onze regio, met optimale leefbaarheid. Dit doen zij onder meer door het stimuleren van duurzame mobiliteit en vervoer over water.

Ik ga met de Watertaxi omdat ik sneller ben dan wanneer ik met de auto ga.

Els Hazelhoff, medewerker van Alphatron