Nieuws supportondernemers

Mollie gaat ondernemers helpen overschakelen naar online verkoop

De coronacrisis zorgt voor een grote verschuiving in retail- en e-commerce land. Veel ondernemers moeten noodgedwongen de deuren gesloten houden. Online verkoop biedt daarbij uitkomst en daar helpt paymentserviceprovider Mollie deze crisis bij.

Van onze redactie 9 april 2020

Mollie online shop

Foto: Unsplash

Mollie brengt webwinkeliers in spé en webshopbouwers bij elkaar en helpt met een donatie van 500 euro voor het opzetten van een nieuwe webwinkel. De nieuwe webshop eigenaar krijgt tevens de eerste 5.000 euro aan online transacties via het betalingsplatform gratis. In totaal wordt 25.000 euro ter beschikking gesteld aan deze actie.

Nieuwe opdrachten én omschakeling naar online verkoop

Adriaan Mol, oprichter van Mollie: ,,Sinds de corona-uitbraak hebben wij duizenden nieuwe aanmeldingen gekregen van winkels die online gaan. Denk aan delicatessenwinkels, koffiesalons, boekhandels of de lokale groenteboer. We kunnen deze onzekere tijden alleen doorkomen als we elkaar helpen. Daarom starten wij deze actie. We willen webshopbouwers voorzien van nieuwe opdrachten én de omschakeling naar online verkoop voor ondernemers vergemakkelijken. Daarnaast voorzien wij hen graag van de nodige expertise voor het snel en efficiënt bouwen van een webshop.”

''Sinds de corona-uitbraak hebben wij duizenden nieuwe aanmeldingen gekregen van winkels die online gaan''

Adriaan Mol, oprichter Mollie

artikel judith

Eerste webshop Lubag.nl een feit

Naar aanleiding van kritiek van presentator Arjen Lubach op mediabedrijf Rumag, hielp Mollie hem een eigen webshop opzetten met t-shirts ten behoeve van het Rode Kruis. Dit, als tegenreactie op de ‘coronacollectie’ van Rumag, waarvan een flink deel van de opbrengst naar het bedrijf zelf bleek te gaan. ,,Zo’n tegenactie zetten we graag kracht bij. Fijn dat we initiatiefnemer Arjen Lubach kunnen helpen met expertise en financiële ondersteuning”, aldus Mol.

Aanmelden

Ondernemers die de omschakeling maken naar online verkoop worden verzocht om zich, samen met hun webshopbouwer, aan te melden via info@mollie.com. Het budget van 25.000 euro wordt volledig aan de actie besteed, deze loopt zolang er geld beschikbaar is.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.