Nieuws Actueel

Albert Heijn gaat duizenden snelladers voor elektrische auto's plaatsen

Albert Heijn gaat de komende jaren duizenden snelladers voor elektrische auto's bij de supermarkten plaatsen. In samenwerking met Eneco worden er nog dit jaar 120 snelladers geplaatst, die gezamenlijk 240 laadpunten opleveren. In 2025 moeten er minimaal 2.000 laadpunten gerealiseerd zijn bij AH-filialen in Nederland en België.

Niek Schenk 4 februari 2022

Albert heijn snelladers eneco

Snelladen wordt dit jaar al mogelijk bij een groot aantal vestigingen van Albert Heijn. Maar wat het opladen gaat kosten is nog niet bekendgemaakt. Foto: Eneco.

Albert Heijn en Eneco zeggen in het AD hiermee invulling te willen geven aan hun duurzaamheidsambities: ,,Met de aanleg van de laadpunten maakt Albert Heijn het voor klanten makkelijker een bewuste keuze te maken om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen, naast uiteraard fietsen of lopen. De supermarktketen speelt hiermee in op het groeiende aantal elektrische auto’s dat zij op de parkeerterreinen ziet.‘’

De AH-klanten laden met maximaal 225 kW op met de 100 procent groene stroom van Eneco HollandseWind. Shell kondigde in december aan in samenwerking met vastgoedbedrijf Annexum 120 snelladers bij 30 andere supermarkten in Nederland te gaan vestigen.

In Duitsland heeft onder meer supermarktketen Aldi ook al een groot aantal snelladers bij de filialen geplaatst. Daar kan de stroom gratis worden verkregen. Wat het opladen bij Albert Heijn gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt.

Lees ook: Prijzen bij laadpalen voor elektrische auto's 'ondoorgrondelijk'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws