ActueelHoreca

Amsterdamse horecaondernemer Ramez Ramzy opent gezonde fastfoodpoints op stations

amsterdamse horecaondernemer ramez ramzy opent gezonde fastfoodpoints op stations
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

De opening van de fastfoodpoints op de stations Weesperplein en Burgemeester de Vlugtlaan is een pilot en als het concept aanslaat zal de samenwerking tussen de Ramzy Group en GVB worden voortgezet in meer stations. De fastfoodpoints zullen zowel bemand als onbemand zijn: op het Weesperplein is gekozen voor een bemande winkel en op de Burgemeester de Vlugtlaan voor een onbemande automaat.

Focus op gezond eten en drinken

De Ramzy Group heeft inmiddels al ruim dertig horecaondernemingen in de hoofdstad. ,,Onze restaurants, cafés en hotels in het centrum, die als voornaamste doelgroep toeristen hebben, zijn zeer rendabel", legt Ramez uit. ,,Nu investeren wij bewust in een concept dat zich focust op gezond eten en drinken voor de Amsterdamse bevolking." Doordat de horeca de afgelopen decennia vooral het massatoerisme bediende, is het gezonde aanbod in de stad zeer beperkt. Met de gezonde fastfoodpoints ondersteunt Ramez de gemeente Amsterdam om haar doelstellingen op dit gebied te bereiken.

Lees ook: Horeca-ondernemer Ramez Ramzy (29) neemt Amsterdamse skylounge over

Lees verder onder de advertentie

Momenteel werkt de Ramzy Group aan de centralisering van de productie. In de skylounge van het Ruby-Emma hotel, een locatie buiten het centrum en dicht bij de afrit van de A10 en de A2, komt een centrale productiekeuken. Leveranciers kunnen daar hun onbewerkte producten afleveren, waardoor het centrum minder belast wordt met zware, vervuilende vrachtwagens. De distributie van de bereide producten naar de ruim dertig vestigingen in het centrum, waaronder de nieuwe fastfoodpoints, gebeurt met elektrische wagentjes. Dit is beter voor het milieu en veroorzaakt minder verkeersoverlast in de binnenstad en minder schade aan kades en bruggen.

Effectieve oplossing voor personeelstekort

De centrale productiekeuken is volgens Ramez ook een effectieve oplossing voor het aanhoudende personeelstekort in de horecasector. Lucas Barsoum (24), mede-aandeelhouder van de fastfoodpoints legt uit: ,,Met deze centrale keuken kunnen wij de afzonderlijke keukens van onze horecaondernemingen ontlasten. Daar zijn minder medewerkers nodig en bovendien ervaren zij minder werkdruk."

Lees ook: Ondernemer zet in op behoud Amsterdamse cafés: overnamegolf Ramzy Group zet door

Lees verder onder de advertentie