Nieuws Automotive

Zakenauto van het Jaar: dit zijn de tien kanshebbers

Welke auto treedt in de voetsporen van de Tesla Model 3, de Zakenauto van het Jaar 2021? Binnenkort krijgen de importeurs van de betreffende tien modellen de gelegenheid om de juryleden - waaronder Roland Tameling namens De Ondernemer - te overtuigen. De shortlist is bekend, slechts tien auto’s maken nog kans op de titel Zakenauto van het Jaar 2022.

Automobiel Management 23 juni 2021

Tesla Model3 zakenauto

Dit is de Tesla Model 3, vorig jaar gekozen tot Zakenauto van het Jaar. Foto: Tesla.

De jury van de verkiezing van de Zakenauto van het Jaar kwam afgelopen maanden al een aantal keer bijeen voor de eerste stemronden. Daaruit is de shortlist van kanshebbers tot stand gekomen. In de vervolgronde krijgen alle juryleden per genomineerd merk extra informatie die door de deelnemende leasemaatschappijen wordt geleverd.

Die informatie gaat met name over praktijkervaringen en een oordeel over operationele aspecten in de leasewereld. Om een kijkje achter de schermen te geven: denk aan garantieafwikkeling, onderdelenvoorziening, support bij sales- en aftersalesproblemen, de procesefficiëntie ROB en prijsinformatie in JATO. Nuttige praktijkgegevens voor bijvoorbeeld de journalisten in de jury.

Tesla Model 3 won de vorige verkiezing

Gewapend met deze kennis zal de jury in een volgende stap in de stemprocedure de uiteindelijke winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022 bepalen.

De afspiegeling van de juryleden uit de branche is dit jaar weer compleet met wagenparkbeheerders, journalisten en vertegenwoordigers uit de leasebranche. De uitreiking staat gepland op woensdag 6 oktober 2021 tijdens de Driving Business Awards van vakblad Automobiel Management, de organisator van de Zakenauto van het Jaar-verkiezing.

Top-10 Zakenauto van het Jaar 2022 (in alfabetische volgorde):

  • Ford Focus
  • Hyundai Kona
  • Kia Niro
  • Opel Corsa
  • Peugeot 208
  • Peugeot 2008
  • Polestar 2
  • Skoda Octavia
  • Volkswagen ID.3
  • Volvo XC40

AM Driving Business Awards

De AM Driving Business Awards op woensdag 6 oktober belooft een waardevol event te worden met boeiende sprekers, vakinhoudelijke informatie en netwerkmogelijkheden met vakgenoten. Centraal staan de eerste inzichten van het Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek 2021 en de uitreiking van de Zakenauto van het Jaar 2022 en de Beste Nieuwkomer 2022. Binnenkort wordt er meer informatie bekendgemaakt over het programma.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws