Nieuws Actueel

Banengroei VS laat afzwakking zien in maart

De groei van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in maart afgezwakt vergeleken met een maand eerder, meldt het Amerikaanse ministerie van Arbeid. Dat gegeven kan gevolgen hebben voor het rentebeleid van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank is al langere tijd bezig de rente te verhogen om de hoge inflatie tegen te gaan, maar die renteverhogingen zorgen wel voor tegenwind voor de economie.

ANP 7 april 2023

ANP070423161 1

Volgens de overheid kwamen er vorige maand 236.000 nieuwe arbeidsplaatsen bij in 's werelds grootste economie. Dat waren er een herziene 326.000 een maand eerder. Het cijfer uit het maandelijkse banenrapport viel ook wat zwakker uit dan economen hadden gedacht. De werkloosheid in de VS daalde naar 3,5 procent, van 3,6 procent in februari.

Eerder deze week kwamen al verschillende gegevens naar buiten die wezen op een afzwakking van de Amerikaanse arbeidsmarkt, waaronder een tegenvallend cijfer over de banengroei in het bedrijfsleven van loonstrookverwerker ADP. Dat wakkerde de vrees onder beleggers aan dat de Amerikaanse economie in een recessie kan belanden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws