Nieuws Actueel

Bedrijf Sleegers komt naar Het Hoog

SYLVIA VAN DE VEN 5 februari 2016

Snijmachine vonken rails

Sleegers Technique uit Den Bosch bouwt een nieuw pand op bedrijventerrein Het Hoog in Nieuwkuijk. Het bedrijf dat onder meer snijmachines, weegschalen en verpakkingsmachines maakt voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft een perceel grond gekocht achter het Nieuwkuijkse bedrijf Boost, schrijft het Brabants Dagblad.

Sleegers Technique keert hiermee terug naar zijn roots. Het bedrijf van Huub Sleegers begon in 1993 in Vlijmen maar verhuisde in 2000 naar Den Bosch. Het pand in Den Bosch is te klein geworden, zegt Jeroen van Beurden, projectleider bij Sleegers Technique. "Zowel het kantoor als de werkplaats. We zijn enorm gegroeid. We leveren wereldwijd machines. Van Canada tot aan Afrika en Australië.”

ApparatenSleegers Technique, waar twintig mensen werken, is in korte tijd het derde bedrijf dat Den Bosch verruilt voor Nieuwkuijk. Eind vorig jaar verhuisde Marefsup al, een bedrijf dat apparaten voor koel- en vriesinstallaties ontwerpt en verkoopt. Ook Benier Nederland bv, de Bossche fabrikant van deegverwerkingsmachines voor bakkerijen gaat verhuizen naar Het Hoog. De Kaak Groep, het moederbedrijf van Benier, heeft 2,7 hectare grond gekocht, met een optie voor nog eens 1,35 hectare. Benier wordt het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op Het Hoog II. Ook de jongste dochteronderneming van de Kaak Groep, DrieM, dat ook deegverwerkingsmachines maakt, vestigt zich hier.

De verhuizing van Benier naar Nieuwkuijk betekent een flinke impuls voor de werkgelegenheid in De Langstraat. Bij Benier en DrieM werken nu 160 personeelsleden. De nieuwbouw op Het Hoog biedt straks ruimte aan 250 medewerkers. Benier en DrieM denken de komende jaren flink uit te breiden. Bedrijven die kiezen voor De Langstraat zien de centrale ligging van de bedrijvenparken aan de A59 als een groot voordeel. Ook de aanwezigheid van veel bedrijven in de metaal- en machineindustrie is een plus. Sleegers Technique start in maart met de bouw van het nieuwe pand. In september staat de verhuizing van het bedrijf gepland.