Nieuws Actueel

Bedrijven komen te weten hoeveel CO2 Google voor ze uitstoot

Bedrijven die zakelijke diensten als Gmail en Docs afnemen bij Google kunnen binnenkort te weten komen hoeveel CO2 het Amerikaanse bedrijf voor hen uitstoot. Begin volgend jaar wil de cloudtak van Google die informatie beschikbaar stellen aan klanten. Die kunnen dan zelf beter inzicht verschaffen in hun CO2-voetafdruk en maatregelen nemen om die te verkleinen.

ANP 28 juni 2022

ANP280622105 1

Clouddiensten worden gedreven door grote datacenters, die bekendstaan als zeer energie-intensief. Individuele klanten van Google-diensten maken daar echter maar voor een klein deel gebruik van en hebben tot nu toe geen idee hoeveel CO2-verbruik ze daardoor hebben. Met de nieuwe gegevens krijgen ze dat wel. Google geeft dan een opgave voor zowel de eigen uitstoot als de broeikasgassen die toeleveranciers van het techbedrijf produceren.

Google zegt overigens dat zijn datacenters tot de zuinigste ter wereld behoren. Het Amerikaanse bedrijf wil in 2030 netto geen CO2 meer uitstoten. Voor zijn eigen activiteiten gebruikt het bedrijf al hernieuwbare energie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws