Nieuws Actueel

Belle Knoppe groeit en ontwikkelt uniek dekbedovertrek

Belle Knoppe, het in 2012 door HZ University of Applied Sciences studenten opgerichte bedrijf in Vlissingen, blijft groeien. In 2012 ontwikkelden de studenten de Zeeuwse fietsbel. Ze hebben niet stilgezeten en zijn bezig met de ontwikkeling van een unieke Belle Knoope dekbedovertrek.

Van onze redactie 24 juni 2016

Fietsbel stock

Peter Keim (24) en Leonard Ball (24) bedachten op de HZ de Zeeuwse knop fietsbel voor het studentenbedrijf 'De Zeeuwse Belle Company'. Na het grote succes besloten de studenten het bedrijf om te zetten naar een vof. Ze ontwikkelden een nieuw assortiment voor de fietswereld, met bijvoorbeeld een zadelhoes, fietstas en sleutelhanger. En alles met de beroemde Zeeuwse knop.

"Na de fietsbel wilden we graag verder met fietsaccessoires. Hiermee is het productidee ontstaan, de combinatie tussen fietsen en de Zeeuwse knop", vertellen de ondernemers.

ZadelhoesMet de uitbreiding van de collectie kwam veel kijken. De waterafstotende stof van de zadelhoes kon alleen per kilometer stof worden gekocht. Ondertussen is wel gebleken dat de kopzorgen voor niets zijn geweest. Keim en Bal hebben binnen een jaar al twee kilometer stof verbruikt. Ook doordat dezelfde stof wordt gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld fietstassen en shoppers.

Home collectieDe mogelijkheden van de waterafstotende stof bleken eindeloos. De ondernemers zagen brood in een heuse 'home' collectie. Naast de kussens en en tassen, die al werden ontwikkeld, ontwikkelden ze ook een speciale Zeeuwse mok.

SamenwerkingSamen met de ondernemers van Megabed in Oost-Souberg ontstond het idee om een dekbedovertrek met het Belle Knoppe patroon te maken. Keim en Bal zijn zeer te spreken over de samenwerking met de beddenspecialist. "Een jong bedrijfje dat gaat samenwerken met een succesvol en specialistisch familiebedrijf. Het is een opsteker om te zien dat zo'n bedrijf vertrouwen in je idee heeft en de samenwerking durft aan te gaan."

De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat ze een kwalitatief dekbedovertrek hebben kunnen maken voor een concurrende prijs.