Nieuws Actueel

Bitcoin zakt ver weg door twijfel over deal FTX en Binance

Cryptomunt bitcoin is dinsdag flink wat van zijn waarde kwijtgeraakt. De digitale munt verloor bijna 15 procent waardoor hij onder de 17.500 dollar zakte. Dat gebeurde na nieuws rond de potentiële overname van cryptobeurs FTX door zijn rivaal Binance.

ANP 8 november 2022

ANP081122255 1

Binance-baas Changpeng Zhao verbaasde de cryptowereld eerder met de aankondiging dat zijn bedrijf FTX overneemt. Volgens Zhao kampte de concurrent met liquiditeitsproblemen. Een overeenkomst die werd ondertekend voor de overname zou echter niet bindend zijn, waarmee de nervositeit op de cryptomarkt werd aangejaagd. Vooral omdat Binance zou kunnen besluiten om zonder al te grote problemen alsnog weg te lopen van de deal. Dat zorgde ervoor dat bitcoin, maar ook andere crypto's flink aan waarde verloren.

Tokens als ether, polkadot en avalanche daalden elk met meer dan 14 procent. Solana en dogecoin verloren ruim een kwart. FTT, de zogeheten utilitytoken van FTX zakte meer dan 75 procent. De kwestie rond FTX en Binance zorgde bij sommige handelaren voor flashbacks naar de eerdere problemen rondom Celsius, de cryptokredietverstrekker die eerder dit jaar ten onder ging. Ook andere bedrijven werden geraakt door die marktcrash.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws