Nieuws Actueel

BMW presteert beter dan verwacht ondanks minder verkochte auto's

BMW heeft het afgelopen kwartaal betere resultaten geboekt dan verwacht, ondanks aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketen. De omzet ging met ruim een vijfde omhoog op jaarbasis, terwijl het aantal verkopen met bijna 20 procent daalde. BMW en andere automakers richten zich vanwege het wereldwijde tekort aan chips al tijden op het luxere segment van de markt, wat meer geld oplevert.

ANP 3 augustus 2022

De verkoop van elektrische auto's steeg met ruim 14 procent op jaarbasis en is nu goed voor bijna 16 procent van de autoverkopen. BMW verwacht dit hele jaar wel iets minder auto's te kunnen leveren dan eerder gemeld, omdat chips slecht verkrijgbaar blijven. Die situatie is wel aan het verbeteren.

De omzet steeg tot 34,8 miljard euro. De winst voor aftrek van onder meer belastingen daalde naar 3,4 miljard euro, maar was daarmee wel hoger dan de verwachtingen van analisten. De winst bedroeg in dezelfde periode vorig jaar nog ruim 5 miljard euro, maar dat grote verschil werd vooral veroorzaakt door getroffen voorzieningen en een overname.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws