Nieuws Actueel

Breskens krijgt eigen foodtruckfestival

In hartje Breskens strijkt een foodtruckfestival neer. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 mei wordt de eerste editie van Bresjes op Wielen gehouden op het Spuiplein. Dit meldt PZC.

Sophie Stockman | Foto: Stock 23 februari 2017

Ondernemers Ronald Lohman en Jurgen Brand uit Breskens zijn de initiatiefnemers van het tweedaagse familiefestival. Vijftien foodtrucks uit heel Nederland parkeren op het Spuiplein, met voor elk wat wils aan gerechten.

Activiteiten

Ook zijn er ludieke kinderactiviteiten, zoals een poppentheater op wielen en een snoepcaravan. Bresjes op Wielen wordt doorlopend omlijst door muziek. Lokale artiesten treden op, zoals Hans van der Werf, Mister Miss en Woodworks. De Vinyl Mobile draait tussendoor platen. Op de Facebookpagina van Bresjes Op Wielen zijn alle deelnemers te vinden. Het festival is beide dagen van 11.00 tot 22.00 uur te bezoeken.

Foodtruckfestivals

Ook in de gemeenten Terneuzen en Hulst strijken dit jaar weer foodtrucks neer. Van Die Dingen Die Gebeuren krijgt in Terneuzen een tweede editie in het weekend van 6 en 7 mei op een nieuwe plek: het grasveld aan de Informaticastraat in Terneuzen. Culitruck in Hulst krijgt een vervolg in het weekend van 27 en 28 mei, op het Oranje Bolwerk.