Nieuws Actueel

Brinkbrothers verkopen kwaliteit aan stoere mannen

Stoere mannenspullen willen Roel en Frank (beiden 24) aan de man brengen, via brinkbrothers.nl. ,,Echt mooie dingen, vertelt het duo in de Stentor.''

Rudi Hofman | Foto: Ronald Hissink 21 februari 2017

In Den Haag waren Roel van Lent en Frank Rubingh vorige week op bezoek bij Spaac, een bedrijf dat stoere, elektrische stadsfietsen maakt. De twee jonge ondernemers noemen die fiets als voorbeeld van de 'robuuste kwaliteitsproducten voor mannen' waarvan zij de makers een podium willen bieden op brinkbrothers.nl.

Instagram

Van Lent en Rubingh (allebei 24), die in Twello hun roots hebben liggen, deelden een jaar lang samen een appartement aan de Brink in Deventer. Daar ontdekten de kameraden dat ze allebei gek zijn op kwaliteitsproducten en vintage artikelen. Zijn we de enigen van onze leeftijd die hiervan houden, vroegen de twee zich af. Om dat te onderzoeken lanceerden ze eind 2015 onder de naam Brink Brothers een Instagram-account. Dat is met inmiddels bijna 11.000 volgers een regelrechte hit.

Exclusiviteit en vakmanschap

Gesterkt door dat succes volgde eind augustus 2016 de lancering van Brinkbrothers.nl, een webshop annex online magazine, waarvoor Rubingh en Van Lent het hele land doorkruisen in hun zoektocht naar makers van producten die hun goedkeuring kunnen wegdragen. ,,Iedereen die écht mooie dingen maakt, kan toegang tot de website krijgen en wij maken daar mooie verhalen en foto's bij. Die maken we deels zelf, maar we hebben ook specialisten in bijvoorbeeld whiskey, sigaren en stoffen die we kunnen inschakelen. We willen exclusiviteit en vakmanschap uitstralen.''

Een tijdje terug belandden de Brink Brothers bij een man uit Tilburg die het eigen schoenmerk Wednesday Whiskey op de markt heeft gebracht. ,,Hij had daarvoor jarenlang bij Clarks (schoenenfabrikant, red.) gewerkt. De koeienhuiden die voor de schoenen worden gebruikt, komen geloof ik uit Zwitserland. Ze worden net buiten Porto geproduceerd'', zegt Rubingh, die zelf op enigszins versleten Wednesday Whiskeys loopt.

Koffiepakket

In Deventer zijn Van Lent en Rubingh nog niet op veel geschikte kandidaten gestuit. Ze spraken wel met Thijs ten Bokkel Huinink. Deze ondernemer verkoopt onder de naam Glorious Caps gebrande kwaliteitskoffie verpakt in fraaie cups. Streven is in de eerste week van mei met een speciaal Brink Brothers-koffiepakket te komen. Dat bestaat uit vijftig koffiecups in een houten doosje. De oplage blijft beperkt tot 250 exemplaren.De twee vrienden willen toe naar de verkoop van veel meer eigen producten. Eerdaags kunnen klanten in hun webshop terecht voor een Brink Brothers-giftbox. In deze houten kist, die met een bijgeleverd breekijzertje moet worden geopend, zitten onder meer een biertje, worst, whiskeyglas en cocktaildrankje. Grote wens van de 'broers' is met een eigen whiskeymerk te komen en hun Brink Brothers te zien uitgroeien tot een grote community.