Nieuws Actueel

Buitengewone Werkgevers in het zonnetje

Van onze redactie 5 januari 2016

Handen schudden

Wethouder Hennie Bogaards van Noordoostpolder zettte maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente drie nieuwe Buitengewone Werkgevers in de schijnwerpers. Dat is te lezen in De Stentor.

De drie gelukkigen zijn InteraktContour, Van Gelder Infratechniek en Subsidiegezocht.nl. Het zijn werkgevers die zich inspannen voor mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Bogaards: "We hadden ons ten doel gesteld om 150 Buitengewone Werkgevers te vinden. Ik ben trots op het resultaat. We zien de grote kracht van deze ondernemers. En we gaan door. Ik ben ervan overtuigd dat we 200 Buitengewone Werkgevers vinden."

Van uitkering naar ondersteuningIn Noordoostpolder staan ongeveer 350 mensen langs de kant van de arbeidsmarkt die met ondersteuning aan de slag kunnen. Zij hebben een uitkering van de gemeente of hebben een arbeidsbeperking. Buitengewone Werkgevers creëren werk. Bogaards: "Logisch dus dat we hen graag in het zonnetje zetten. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst krijgen zij van ons een podium. Waarom drie werkgevers? Omdat zij vrijwel tegelijkertijd bereid zijn een extra inspanning te leveren."

Buitengewone Werkgevers krijgen ondersteuning van de WerkCorporatie Noordoostpolder met onder meer subsidies, werkplekaanpassingen en jobcoaches. De WerkCorporatie vertaalt zo de mogelijkheden van werkgevers naar een kans voor werkzoekenden.