Nieuws Actueel

Café De Stam al jaren een begrip in Twente

Café de Stam in Almeelo is een begrip in Twente. Eigenaar Toon Eppink selecteert zelf de acts voor de liveoptredens en trekt met zijn pubquizzen wijsneuzen uit de hele regio. In de Twensche Courant Tubantia een interview met stamhouder Toon Eppink.

Ton Fiselier | Foto: Christian van der Meij 28 april 2016

Cafe de stam almelo toon eppink christian van der meij

Een goed stuk vlees"Als ik aan een goed restaurant denk, komt Ribhouse Texas bij mij op. Er zit er een in Boekelo, maar ik kom meestal bij de vestiging in Geesteren. Dat is voor mij en mijn familie net iets dichter bij.

Je kunt er altijd rekenen op een goed stuk vlees en de sfeer is ongedwongen en kindvriendelijk. Leuke tent."

Muziek"Elke maand hebben we liveacts bij De Stam en ik speel als gitarist zelf in The Fortunate Sons. Wat poppodia betreft kom ik regelmatig bij Metropool in Hengelo.

Metropool zet qua muziek ontzettend breed in en draait als een tierelier. De acts zijn altijd van goede kwaliteit. Zo hebben ze onlangs Tony Joe White geboekt, een muzieklegende."

Evenement"Dan kom ik toch gauw weer bij muziek uit. Dauwpop is natuurlijk geweldig. Dat festival is heel snel gegroeid en erg leuk om naar toe te gaan. HobNob, dat dit jaar op 2 juli plaatsvindt, is ook een mooi festival, net als Metropool Open Air. Er komen trouwens steeds meer muziekfestivals bij in de regio.

Afgelopen weekend stond ik met The Fortunate Sons op 'De Beer is Los' in Espelo. Ook niet verkeerd."

Biertje doen"Tja, ik ben natuurlijk eigenaar van De Stam, dus als ik met kameraden iets ga drinken, kom ik negen van de tien keer in mijn eigen café. Ik kwam al bij De Stam voor ik het café tien jaar geleden overnam. Ik vond de sfeer altijd prettig.

Je kunt er altijd gewoon binnenlopen, ook als je alleen bent. Iedereen praat met iedereen.

Als ik in Enschede ben, kom ik nog wel eens bij Café Rocks, aan de Hofstraat. Lijkt wel wat op De Stam. En Proeflokaal België natuurlijk."

Frisse neus"Ik kom oorspronkelijk uit Tubbergen, dus ik heb wel wat met het Springendal. Daar kwam ik als kind al en tegenwoordig neem ik mijn eigen kinderen daar mee naartoe. De Holterberg vind ik ook leuk, met name vanwege het speelbos dat daar voor kinderen is ingericht."