Nieuws Actueel

Camping is klaar voor druilerige seizoensstart

Camping in Kaatsheuvel heeft terrein op orde. "Dit weekend begint het circus weer", zeggen de eigenaren in het Brabants Dagblad.

Rosalie Schraven | Foto: John Schouten 28 maart 2016

Camping Start

Het drassige gras en de motregen houden de kampeerders op recreatiepark Het Genieten in Kaatsheuvel dit weekend niet tegen. De gasten zijn druk bezig om hun luifel goed te bevestigen, terwijl de arriverende auto's met caravan in een rij voor de slagboom staan. "Weer of geen weer ze komen gewoon", zegt eigenares Marian Megens.

Het paasweekend is op veel campings de start van het nieuwe kampeerseizoen. Door het vroeg vallen van Pasen gaan de meeste kampeerplekken een week eerder open dan normaal. Het terrein van Het Genieten is er klaar voor. Het groen is gesnoeid en de afgelopen week hebben de pipowagens op de valreep nog een likje verf gekregen.

69 gasten"Dit weekend begint het hele circus weer", aldus Megers. "Alle kampeerders met een seizoensplek komen enthousiast het terrein op en bouwen hun verblijfsplek voor de komende maanden weer op. Vandaag verwachten we 69 gasten van wie er vier alleen dit weekend blijven. De overigen hebben een plek voor de eerste drie maanden of voor het hele seizoen."

"Het is opmerkelijk om te zien hoe de mensen met een vaste plek naar het seizoen toeleven. Ik houd elk jaar een nieuwjaarsborrel waar alle vaste gasten voor zijn uitgenodigd. Het doet goed als je dan ziet hoe ze elkaar begroeten en hoe ze uitzien naar het komende seizoen. Dat maakt het extra leuk om weer te starten."

"Zo als het er nu naar uit ziet is het aantal gasten voor het nieuwe seizoen gelijk met vorig jaar. Er zijn wat vaste mensen weg, maar er komen gelukkig ook weer nieuwe mensen bij."

ActiviteitenOok dit jaar is er weer een aantal activiteiten gepland voor de campinggasten. Zo zal er dit weekend een paasbingo plaatsvinden en kunnen er natuurlijk paaseieren worden gezocht.

De 60-jarige Maarten Bijl uit Spijkenisse heeft zich niet tegen laten houden door het weer. Hij staat samen met zijn vrouw voor het vierde jaar op exact hetzelfde veldje. Een andere vaste gast die zojuist op het veldje arriveert, wordt hartelijk begroet door de twee. "Dit weekend zullen alle vaste gasten uit deze straat weer aankomen. En volgende week, als iedereen geïnstalleerd is, houden we een feestje op dit veldje."

Marjo van de Pas (42) uit Tilburg heeft de voortent al bijna staan. "We hebben nog even gewacht in de hoop dat het weer iets beter zou worden, maar uiteindelijk zijn we toch vertrokken." Samen met haar gezin staat Van de Pas in de weekenden van het voorseizoen op de camping van Het Genieten. "Met de Drunense Duinen naast de deur en een grote speeltuin op het terrein is er altijd wat te doen voor de kinderen."