Nieuws Actueel

Claim tegen Badr Hari niet van tafel na dood Everink

Is de reismiljonair dan toch het slachtoffer geworden van een ordinaire roofmoord? Zijn dood betekent in elk geval níet dat Badr Hari, de man die hem in 2012 zwaar mishandelde, van z'n schadeclaim af is.

Victor Schildkamp (AD) | Foto: Victor Schildkamp 9 maart 2016

Koeneverink

Lees ook:Everink had net weer zin in het leven gekregenZakenman Everink dood aangetroffen in eigen huis

De civiele procedure die Koen Everink los van de strafzaak voerde om een schadeclaim van enkele tonnen te krijgen van Badr Hari, kan worden doorgezet door zijn familie. Everinks dochter is erfgename, maar omdat zij pas 6 jaar oud is, zal een bewindvoerder het beheer krijgen over het vermogen van de in de reiswereld rijk geworden ondernemer.

Daarbij hoort ook de al in gang gezette procedure van enkele tonnen smartegeld die Everink van Hari wilde hebben, nadat de kickbokser de ondernemer in 2012 in elkaar sloeg in de Amsterdam Arena. Goede vrienden van Everink weten dat hij zwaar teleurgesteld was over de bescheiden celstraf die Badr - ook na hoger beroep - kreeg voor de mishandeling (veertien maanden cel).

"Hij was écht van plan, al zou het jaren kosten, om Badr Hari dan maar financieel te straffen", aldus een vriend van Everink. Of zijn familie de claim doorzet, is uiteraard niet iets waar ze zich deze dagen mee bezighouden. De civiele procedure gaat ook pas verder als de strafzaak helemaal is afgehandeld. Hari is nog in cassatie gegaan tegen zijn straf.

Koen Everink (42) werd vrijdagmorgen in zijn villa in Bilthoven gevonden in de keuken, liggend in een plas bloed. Hij had zijn woning te koop staan en op foto's is een groot messenblok te zien, maar onduidelijk is of Everink met een van die messen is vermoord.

Everink leefde de afgelopen 3,5 jaar meer teruggetrokken dan de jaren vóór de mishandeling. Badr Hari sloeg hem tijdens een dancefeest in de Arena in een skybox in elkaar, omdat Everink iets gezegd zou hebben tegen Hari's toenmalige vriendin Estelle Cruijff.

Tegen zijn zin was Everink daarmee een bekende Nederlander geworden die zelfs rondom zijn huis werd lastiggevallen door meestal Marokkaanse jongeren. Eenmaal werd hij benaderd door enkele mannen die hem 'tegen betaling' wilden beschermen.

Ook op internet kreeg hij ervan langs van opgeschoten gasten die vonden dat hij de carrière van Badr om zeep had geholpen en 'afgemaakt moest worden'. "Dat zag hij wel", zegt een bekende van Everink.

Tot écht serieuze bedreigingen kwam het nooit. De lijnen tussen Everink en de politie waren kort. De miljonair heeft voor zover bekend nooit aangifte gedaan van bedreiging en liep, vertellen vrienden en ook zijn advocaat Alexander de Swart, gewoon zonder beveiliging over straat.

Wel begaf ondernemer Everink zich veel minder graag dan vroeger in het uitgaansleven, alleen al omdat hij geen zin had in de telefoontjes die massaal uit de achterzak werden gehaald om hem te filmen.

Everink stond op het punt naar een beter beveiligde villa te verhuizen, die moest nog maanden verbouwd worden.