Actueel

Zakenman Everink dood aangetroffen in eigen huis

beeld deondernemer
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Lees ook: Eis: 3 jaar cel tegen Badr Hari

"We kregen melding dat er iets was bij het huis in Bilthoven", aldus een woordvoerster van de politie tegen NU.nl. "Toen agenten het huis binnengingen, werd een overleden persoon aangetroffen. Er was sprake van verdachte omstandigheden, dus er is direct een onderzoek ingesteld."

De dochter van Evenink zou de zakenman volgens verschillende media hebben aangetroffen in de keuken. De politie stelt dat na aankomst bij de woning van Everink een persoon is aangetroffen, die geen verdachte is. De persoon is opgevangen door de politie.

Lees verder onder de advertentie

Verbijsterend"Het is verbijsterend. Toen ik het hoorde, hoopte ik van harte dat het niet om hem ging", reageert advocaat De Swart. "Het is bizar, na alles wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt, dat het dan zo met hem eindigt." De advocaat stond Everink bij in de zaak rond de mishandeling door vechtsporter Badr Hari in de Amsterdam Arena tijdens Sensation 2012. Hij omschrijft Everink als een 'gezonde en sportieve' man. "Dat hij dan ineens dood in zijn eigen huis ligt, dat is niet te bevatten."

Koen Everink was een 'selfmade miljonair' en werd groot in de reiswereld. In de Quote 500 Junior 2013 werd zijn vermogen geschat op 15 miljoen euro. De oprichter van reisbureau Eliza was Here verkocht zijn bedrijf kort voor de mishandeling voor miljoenen aan de reisgigant Sundio Group. De reisondernemer was ook aandeelhouder bij deze groep. Everink was al sinds 1997 actief in de reisbranche.

Everink hield van snelle sportauto's, voetbal, fitness en tennis. Naar eigen zeggen was hij goed bevriend met bekende tennissers als Robin Haase en Igor Sijsling.

Lees verder onder de advertentie

In een interview met De Telegraaf vertelde hij vorige maand nog dat hij de tennissers hielp met het boeken van oefenbanen, het laten bespannen van de rackets, het klaarmaken van de drankflesjes, het regelen van ballen of het ophalen van tickets. "Inderdaad, ik ben een manusje van alles, een duizendpoot. Ik betaal alles zelf om onafhankelijk te blijven. De afgelopen jaren ging ik zo'n tien tot twaalf toernooien per seizoen met ze mee. Ik ken mijn plek. Ik ben een soort loopjongen, zo kun je het wel zien", vertelde hij toen. Dat zag de ondernemer als een soort therapie om de mishandeling te verwerken.