Nieuws Actueel

Coop-supermarkt Den Ham: 'Er valt niets te handhaven'

Rudy Veldkamp Supermarkt BV en C1000 Vastgoed BV vingen voor de tweede keer bot in een poging de gemeente Twenterand te bewegen handhavend op te treden tegen de nieuwe Coop-supermarkt aan de Ommerweg 5 in Den Ham. "Er valt namelijk niks te handhaven", laat burgemeester Cornelis Visser aan duidelijkheid niets te wensen over.

Van onze redactie 16 februari 2016

Coop kampen freddy schinkel

De commissie bezwaarschriften gaf al aan dat het gebruik van het perceel Ommerweg 5 - waar eerder Foto Konijnenberg was gevestigd - als supermarkt in overeenstemming is met het bestemmingsplan. De Coop-supermarkt die sinds oktober 2015 in het pand is gevestigd, is voor de Jumbo-supermarkt van Veldkamp een directe concurent. C1000 Vastgoed BV is betrokkene als eigenaar van het pand van de Jumbo Veldkamp aan de Grotestraat 2. Overigens bestaat C1000 Vastgoed BV formeel niet meer, het is ook overgenomen door het familiebedrijf Jumbo. Veldkamp verwijst dan ook naar Jumbo op de vraag of nu wordt overwogen de gang naar de bestuursrechter te maken.

VervolgCommunicatie-adviseur Maurice Nieuwland van Jumbo reageert via e-mail. Hij schrijft: 'Wij zullen intern onze afwegingen maken en dan bepalen wat eventuele vervolgstappen zijn. Wij doen hier verder geen uitspraken over.'

Foto: Coop Kampen (Freddy Schinkel)