Nieuws Actueel

Culinaire proeverij op 't Ondernemersgala

LEO VAN DER VELDE 29 januari 2016

Ondernemersgala Culinair 1

De Indiase ambassadeur vierde in hotel Crowne Plaza Promenade de 67ste Dag van de Republiek. En in Sligro, groothandel voor foodprofessionals, werden in het geheim de gerechten bereid van het 11de Ondernemersgala. Het AD nam een kijkje, alleen om te proeven.

Jazeker, er is straks genoeg entertainment op het prestigieuze Ondernemersgala, dat op zaterdag 9 april wederom in het Atrium van het stadhuis wordt gehouden. Zangeres Berget Lewis zorgt voor een spetterende start, gevolgd door optredens van Scheveninger Pat Smith, Re-play en dj Billy the Kit (Joost Seilberger).

ProevenOmdat zo'n organisatie veelomvattend is, werd bij sponsor Sligro in het Forepark deze week alvast stiekem het menu in elkaar gezet. Zonder uitnodiging stapten we er binnen, gingen gewoon zitten, en keken toe hoe daar werd gekookt, gebakken en door de vijf Haagse chef-koks van elkaar werd geproefd.

Harry Visbeen (ROC Mondriaan) maakt als amuses: een hartig mini ijshoorntje, gevuld met Haagse leverworst en piccalillygel, een gehaktbal met pittige mosterdmayonaise en een kwarteleitje met krokante uitjes. Zijn collega Han Ji (Han Ting Cuisine) is verantwoordelijk voor het voorgerecht: een palet van zeebaars en scheermes, kimchi, wakame, eendenlever, gefermenteerde kool, yuzu en sjalot. Verder kunnen we verklappen wat het tussengerecht is van Bob van Bemmel (Catch by Simonis): geplette langoustines (rauw), geserveerd met Granny Smith, hazelnoot, crème fraîche en coulis van langoustine.

ThemaChef Marc Smeets (Waves at the Kurhaus) staat voor het hoofdgerecht: een poulet noir-proeverij van bout en borst met bijhorende bitterbal. Collega Bart Middendorp (The Penthouse) zorgt weer voor het dessert: Haagsche kakker, Haagsche hopjes roomijs, likeur van Van Wees en pure chocolademousse.

Het thema van de avond is dan ook De Smaken van Den Haag. De opbrengst van het gala is opnieuw voor Unicef en voor de stichting Het Vergeten Kind. Er zijn al 40 tafels verkocht. Maar nog steeds kunt u op www.ondernemersgaladenhaag.nl een leuke tienpersoonstafel bestellen voor 4500 euro en een twaalfpersoonstafel voor 5400 euro.