Nieuws Actueel

Dansdocent begint voor zichzelf

"Ik zat met mijn handen in het haar." De Arnhemse dansdocent Laura van Meurs (29) overkwam vorig jaar wat veel mensen in Nederland is overkomen: van de ene op de andere dag raakte ze haar baan kwijt. Ze werkte op dat moment als ambtenaar bij het Kunstbedrijf Arnhem. Samen met 65 collega-docenten stond ze opeens op straat. "Mijn basis viel weg."

DeOndernemer | Foto Marina Popova 8 april 2016

Laura van meurs

Laura herpakte zich en werd ZZP'er. "Ik wilde altijd al als zelfstandige aan de slag, maar vond mezelf bij een eerdere kans te jong. Waarom zou het nu niet het juiste moment zijn?"

Vier leslocatiesAanvankelijk probeerde Laura iets op te zetten met voormalige collega's. "Maar de neuzen stonden niet dezelfde kant op." Nu heeft ze haar eigen bedrijf, Versteegh Kids, ondergebracht bij dansschool Dansen bij Versteegh. "Toen mijn dienstverband bij het Kunstbedrijf eindigde, vroeg Romée de Weerd van Dansen bij Versteegh wat ik echt wilde. Mijn antwoord: lesgeven aan kinderen, want daar ligt mijn hart. Je krijgt van kinderen zóveel terug. Bij Dansen bij Versteegh vormden lessen voor kinderen jonger dan 12 jaar een kleine tak. Met Versteegh Kids heb ik de kans gekregen die uit te bouwen."

Er is veel veranderd voor Laura. "Ik werkte naast het Kunstbedrijf deels al als ZZP'er voor dansscholen. Nu komen er heel andere zaken bij kijken. De organisatie en het klantcontact moet ik nu zelf verzorgen." De lessen die zij bij het Kunstbedrijf gaf, zijn voortgezet. "Zelfde dag, zelfde tijd, zelfde locatie. Alleen betalen de ouders nu aan mij in plaats van aan het Kunstbedrijf."

Intussen heeft Versteegh Kids het aantal leslocaties in Arnhem uitgebreid naar vier. Bij Dansen bij Versteegh en in het Huis van Puck werd altijd al met kinderen gedanst; Rozet en brede school De Salamander in Schuytgraaf-West zijn erbij gekomen.

StudentenDe concurrentie in Arnhem is moordend met de dansopleiding van Artez binnen de grenzen. "Veel studenten gaan na hun opleiding danslessen geven. Aanbod en prijs zijn overal vergelijkbaar. Ik onderscheid me door persoonlijk klantcontact en door meer te bieden dan alleen lessen. Met Versteegh Kids geef ik ook workshops en aan het eind van het seizoen is er een voorstelling waaraan alle kinderen uit de lesgroepen mogen meedoen. Ik ben zeker van mijn product en zeker van mezelf."