Nieuws Data

Exact Live maakt opnieuw kwaliteitsslag

Exact Live is met zo’n zesduizend bezoekers en tal van inspiratie- en kennissessies uitgegroeid tot het grootste business-software event van de Benelux. ,,En daar zijn we trots op. Exact Live is een bedankje aan onze klanten,’’ vertelt Petra Vunderink, senior marketing communications manager van Exact, verantwoordelijk voor het event.

Van onze redactie 3 oktober 2019

Exact Live podium Number Heroes

Exact Live 2019. De Jaarbeurs in Utrecht was voor een dag 'de thuishaven voor alle cijferhelden'.

Het was de achtste keer dat Exact Live werd georganiseerd met dit jaar ‘Home to all number heroes’ als thema, de thuishaven voor alle cijferhelden. De rode draad door het programma was hoe je de beste beslissingen kunt nemen op basis van data.

Petra Vunderink: ,,Dit jaar is vol ingezet op klanttevredenheid. We hebben voor deze editie in de Jaarbeurs zo’n zesduizend bezoekers mogen begroeten, dat waren net zoveel als vorig jaar. Onze doelstelling op zo’n dag is om onze klanten te informeren over onze producten, hen te bevestigen in hun keuze voor Exact en ons product en te bedanken. We gebruiken het event bovendien om nieuwste innovaties te laten zien, en dit jaar was dat onder andere de mkb monitor.”

Met cijfers die zijn gebaseerd op de geanonimiseerde data van 340.000 midden- en kleinbedrijven die hun administratie bijhouden in Exact Online, vormt de mkb monitor een actuele graadmeter van onze economie.

De organisatie achter Exact Live bestaat een kernteam van zes personen die al in januari startten met de organisatie. ,,Al snel worden steeds meer mensen betrokken waardoor het inmiddels een event is wat door alle teams binnen Exact wordt gedragen. Uiteindelijk zijn er meer dan honderdvijftig mensen betrokken. En dan reken ik iedereen, tot aan de sprekers aan toe, mee.’’

Persoonlijk contact

Volgens Vunderink (op de foto hieronder) is het digitale tijdperk júist aanleiding om events zoals Exact Live te moeten willen organiseren. ,,Al onze medewerkers zijn hier aanwezig, ook vanwege het persoonlijk contact dat wij nastreven met onze klanten. Exact Live communiceert van merk tot aan product. We organiseren er workshops en informatiesessies met als doelstelling iedereen te bereiken met klantverhalen, product update-sessies, trainingen en round tables.”

Max Verstappen

,,Energie en inspiratie zijn belangrijke componenten van Exact Live, daar besteden we extra veel aandacht aan en al helemaal in combinatie met ons sponsorship met Max Verstappen. Hij was er zelf, net als zijn Formule 1-auto, maar er stond onder meer ook een race simulator.”

Overigens waren er, traditiegetrouw intussen bij Exact Live, meer ‘grote namen’: Humberto Tan was host, Ali B. verzorgde een presentatie en de dj’s Sunnery James en Ryan Marciano waren te gast in de spectaculaire eindshow, Club33, vernoemd naar het vaste racenummer van Max Verstappen.

De beursvloer met daarop ook veel Exact partners was dit jaar een stuk overzichtelijker, volgens Vunderink. Ze toont zich bovendien erg tevreden over de look and feel.

,,We hebben bewust gekozen voor een eigen ontwerp om een geheel eigen en een professionele uitstraling te waarborgen. Daar betrekken we onze partners ook bij. Ook voor hen regelen we de stand die zij zelf voorzien van hun eigen merkidentiteit. Daarnaast waren we berekend op meer bezoekers bij de diverse sessies. Vorig jaar bleken die soms overvol. Verbeteringen die goed werden beoordeeld door de klanten."

Data

,,Het is een lange customer journey, zowel de aanloop naar het event, als de periode erna. In het uitnodigingstraject speelt data een belangrijke rol en zijn we in staat optimaal te personaliseren. Die data is dan gerelateerd aan onder meer de grootte van een bedrijf, de markt waarin de klant actief is en het portfolio dat er van ons is gekocht. Op basis daarvan doen we vervolgens suggesties voor een persoonlijk programma. Een geslaagd en goed zichtbaar voorbeeld van personaliseren is onze uitnodigingsmail met Max Verstappen in de hoofdrol, waarin de voornaam van de ontvanger werd vermeld en Max hem of haar op video welkom heette. Dat is zeer goed ontvangen en bovendien enorm veel gedeeld op sociale media.”

,,En nu, na afloop van ons event, passen we data wederom optimaal toe en dan dus in de opvolging, gesegmenteerd. We volgen een klant die naar een sessie is geweest namelijk anders op dan bijvoorbeeld iemand die ter plekke een leadformulier heeft ingevuld. In het algemeen halen we er voor onszelf veel learnings uit, onder meer uit de interesse voor de thema’s en onderwerpen . Die passen we direct toe in al onze marketingactiviteiten.”