Nieuws Actueel

De baas ontdekt de boksring

"Golfen? Die tijd heb ik gehad." Erik-Jan Klijn, directeur van het ict-bedrijf INISI, trekt liever de bokshandschoenen aan. "Intensiever. Hier krijg ik een goed gevoel van." Twee keer per week mat Klijn zich af in de Rotterdamse boksschool Van 't Hof, met zo'n twintig andere directeuren, managers en advocaten, meldt het AD.

Leon Van Heel | Foto: Jan de Groen 21 april 2016

Boksen baas boksring white collar boksing rotterd AM

Voormalig Europees kampioen Marichelle de Jong heeft het witte boorden-boksen geïntroduceerd in Nederland. "In bokslanden als Ierland is het groot." Een programma van 6 weken met als finale een wedstrijd. Vandaag is de laatste training. Zaterdag stappen achttien deelnemers in de ring, voor deze gelegenheid opgebouwd in de Van Ghentkazerne. "De spot staat op je. Maak er een show van", houdt zij de boksers voor. "Het gaat om energie. Laat zien dat je je niet voor niks de pleuris heb gewerkt."

Ab Spaan, interim-manager, kijkt uit naar zijn wedstrijd. "Je kan je niet verschuilen, ik vind dat mooi aan boksen. Even rustig aan doen is er niet bij, de tegenstander slaat meteen toe." Hij maakte het al twee keer mee. Vorig jaar verloor hij. "Na een mooi gevecht."

WondjeDe 58-jarige heeft een wondje aan z'n lip. Zweet gutst van zijn lijf na een dik uur slagencombinaties, slippen en wegstappen. Als kind stoeide hij graag en nu nog steeds. "Dit is zo goed voor de conditie en naarmate ik ouder word, moet ik meer mijn best doen om fit te blijven." Spaan bokst van jongs af aan, Klijn is via zijn advocaat bij White Collar Boxing beland. "Zo gaat het vaak, via het netwerk." Dat hij tegenover collega-directeuren staat, maakt het voor hem leuker. "Je raakt gemakkelijk in gesprek over vraagstukken die de ander ook tegenkomt. Zoals we elkaar bij het boksen beter maken, helpen we elkaar ook buiten de ring."

In de kleedkamer gaan de visitekaartjes rond en komen de smartphones tevoorschijn. Omdat de trainingen om 07.00 uur beginnen, zijn de managers vaak nog als eersten op kantoor. Hilda Vuijk, manager performance improvement van Facilicom: "Vol energie. Vroeg trainen is prettig. 's Avonds zijn er vaak vergaderingen."