Nieuws Actueel
De Dessert Meesters produceert nu vanuit Oldenzaal
Zijn ogen stralen als die van een kind in de speelgoedwinkel. "Dit moment, hier heb ik op gewacht", zegt Pepijn Lubbers. Bekers vol ijs rollen van de band. Voor het eerst. En dan te bedenken waar het bedrijf eind maart stond toen het pand van De Dessert Meesters aan de Turbinestraat in Hengelo tot de grond toe afbrandde. Op bedrijventerrein Hanzepoort werd een bestaande hal van Pim Polman volledig ingericht als productiehal. Een indrukwekkende metamorfose in twee maanden tijd.

Rond het gebouw, waar tot 2015 de logistiek van Power Packer was gevestigd, is het een drukte van belang. Bouwvakkers lopen af en aan. Opvallend is dat het deel waar even later de eerste verpakkingen met ijs van de baan rollen, volledig is afgeschermd door een tijdelijke wand. "Hier wordt geproduceerd. Hier mogen geen bouwvakkers komen", vertellen directeur Pepijn Lubbers en Koen de Haan, directeur operations.
BrandLaatstgenoemde heeft zijn handen vol aan de inrichting en verhuizing naar Oldenzaal. "'s Nachts om half vier, drie uur na de brand, zijn we al begonnen met een zoektocht", vertelt Lubbers. Zijn gedachten gaan terug naar die dramatische nacht eind maart. "Dankbaar zijn we dat er geen slachtoffers zijn gevallen." Al snel bleek dat de brand was aangestoken. "Of we vijanden hebben? Niet dat we weten. Wel hebben we nu ook flink geïnvesteerd in de beveiliging." De schade van de omvangrijke brand: vele miljoenen. "Alleen de koeltoren was nog te gebruiken, die hebben we hier weer kunnen opbouwen."
Lees verder onder de afbeelding
Archieffoto van de brand bij Dessert Meesters in Hengelo (Robin Hilberink)
OldenzaalDe Dessert Meesters, een zusteronderneming van de Roerink Food Family die het bedrijf in 2014 overnam van Van der Poel Desserts, vond een plek in Oldenzaal. De verbouwing en inrichting van de hal op Hanzepoort vergde een investering van vele miljoenen. "We bouwen 'box in a box', hebben een heel nieuwe verdieping gebouwd met ijsmachines, vriestunnels, koelcellen en reinigingsinstallaties. We hebben de apparatuur zoveel mogelijk mobiel opgesteld", aldus Pepijn Lubbers.
LidlGrootste klant van Dessert Meesters is ontegenzeggelijk Lidl. "In 26 landen leveren wij het super supreme ijs", vertelt Lubbers. "De komende jaren groeit de omzet naar 40 miljoen euro, het dubbele van nu. Er zijn nu 120 medewerkers in dienst, dat groeit tot 200 medewerkers, goed voor 160 voltijdsbanen."
TwenteIJs is niet puur een zomerproduct, vertellen de twee managers. "Van Pasen tot begin september loopt het ijsseizoen, maar met Pasen en kerst verkopen we net zoveel als die hele zomerperiode bij elkaar. Begin september beginnen we al te draaien voor kerst." Daarbij moet gedacht worden aan schepijs, ijstaarten, ijsbonbons, koffiegebak, maar ook bavarois. "En dat allemaal in bijzondere verpakkingen." Ondanks de flinke investeringen gaan Lubbers en De Haan ervan uit dat dit huurpand binnen twee tot drie jaar weer wordt ingeruild voor een ander pand. "De komende jaren willen we op een andere plek in Twente nieuw bouwen."
Dat kan zijn op de oude plek in Hengelo, maar ook pak 'm beet Jufferbeek-Zuid. "Over de samenwerking met Oldenzaal ben ik te spreken, maar bij de keuze spelen meerdere factoren een rol", aldus Lubbers.