Nieuws Actueel

De Driesprong: Samen werken aan bewegen

Zo’n tien jaar geleden zaten ze met z’n drieën om de keukentafel: Jolanda Tappel-Keur, haar man Erwin Tappel en Anne-Marie Kreuwel. Alle drie fysiotherapeut en alle drie toe aan een nieuwe uitdaging. Ze begonnen met nul, met alleen hun eigen competenties, inzet en ondernemerschap. Dat bleek voldoende voor een bloeiende praktijk: De Driesprong.

Jenny ter Maat | Foto Petra Holland 18 januari 2018

De Driesprong Staand

‘Een gok’ noemt Anne-Marie haar keuze voor de opleiding fysiotherapie. Ze wilde iets doen in de zorg, maar wist niet precies wat. Het pakte goed uit: “Vanaf dag één was ik enthousiast.”

Specialicatie

Ze specialiseerde zich in psychosomatiek. “Ik begeleid mensen met lichamelijke klachten zoals eczeem, hartkloppingen, hoofdpijn, als gevolg van stress. Zelf ben ik niet heel stressgevoelig, maar ik heb als elk mens ook kwetsbare kanten: ik schiet door in het 'doen'." Ze verzorgt de runningtherapie: trainen in de buitenlucht. “Hier het fietspad over, rond de vijver, langs het riet”, wijst ze. “Moeheid als gevolg van stress en overbelasting kun je niet bestrijden met bankzitten. Je moet er uit, conditie opbouwen.”

Lees ook: Deze 3 Nederlandse ondernemers ontwikkelen succesvol medische apps

Intensief

De specialisatie kinderfysiotherapie is Jolanda op het lijf geschreven. Het is intensief werken om een kind, dat zuchtend en met tegenzin aan de slag gaat, gemotiveerd te krijgen om te bewegen. “Als zo’n kind vervolgens helemaal happy is omdat het iets geleerd heeft wat het eerder niet kon, dan is dat iets waar ik heel blij van word.”

Samenwerking

De verschillende specialisaties zijn mede de kracht van de praktijk. De Driesprong werd middenin de crisis uitgebouwd van drie naar vijftien fysiotherapeuten met ieder een eigen specialisatie en drie administratieve medewerkers. Het pand was na drie jaar al te klein. “We werken nu ook op locatie, bij Hockeyclub Twente en bij Scholengemeenschap Twickel. Fysiotherapie op een middelbare school is uniek.”

Verandering

Met de groei van het bedrijf kwam er geleidelijk aan ook verandering in hun werk. Jolanda: “Naast fysiotherapeut word je steeds meer ondernemer. Zo’n groeiende praktijk kan een wissel trekken op jezelf. Ontspannen is dan echt nodig.” Ze laadt zich op bij haar gezin, door te wandelen en te fietsen. Als ondernemer past ze met verve de bedrijfsstukjes in elkaar, thuis doet ze dat met enorme legpuzzels.

Plannen

Anne-Marie heeft er P&O bijgenomen. “Samenwerken past bij mij. Belangrijk is om iedereen binnen het veld te houden.” Ze houdt van de gezelligheid, samen met haar partner, hun drie kinderen, twee katten en een konijn. “Ik loop graag hard, maar het best ontspan ik mij in de kroeg, met een glas aan de toog.”

Plannen blijven er komen. De psychosomatische kant van het bedrijf gaat nog meer aandacht krijgen. “We richten ons op ondernemers en hun werknemers. We gaan aan de slag voor bedrijven met trainingen tegen stress en tegen ziekteverzuim. De Driesprong 2.0!”

Enthousiast: “Het prettige is dat het bij ons altijd ergens over gaat, over dingen die er toe doen. Het mooie van deze gezamenlijke praktijk is dat je samenwerkt, elkaar aanvult. Wat ons echt drijft is het uitdragen van ons vak.”

Moeheid door overbelasting kun je niet bestrijdenmet bankzitten. Je moet er uit, conditie opbouwen

Anne-Marie Kreuwel | De Driesprong Fysiotherapeuten