Nieuws Actueel

De Filmmeisjes scoren met bedrijf in bruidsvideo's

Filmende vriendinnen uit Oosterhout en Den Bosch gaan altijd voor het perfecte beeld. Dat meldt BN/De Stem.

Susanne de Bruin | Foto Tjeerd Paul Jacobs Photography 22 januari 2018

De Filmmeisjes

Een fonkelende kroonluchter boven de dansvloer, een sluier wapperend in de wind: aan het oog van De Filmmeisjes gaat geen detail voorbij. Met hun camera in de hand leggen Kelly van Helvoort (24) uit Den Bosch en Jasmijn Deelen (24) uit Oosterhout op filmische wijze bruiloften vast. Nu zijn de vriendinnen genomineerd voor de Beste Bruidsfilm 2018.

The first look

,,Wanneer de moeder haar dochter voor het eerst in haar bruidsjurk ziet, staan wij al klaar om de tranen te filmen", vertelt Jasmijn Deelen. Na zo'n zestig huwelijken te hebben vastgelegd, kennen de dames het klappen van de zweep. ,,Toch blijft het elke keer bijzonder. Je bent bij zulke intieme momenten. The first look is een van mijn favorieten, elke bruidegom reageert anders. De een is heel emotioneel, de ander juist ingetogen", vindt Van Helvoort.

Lees ook: Hoe deze Wierdense mode-ondernemer (26) slim gebruik maakt van video

Marktplaats

Hun eerste trouwfilm schoten ze in het voorjaar van 2016: ,,Mijn moeder zag via Marktplaats een oproep; een paar zocht iemand die hun bruiloft wilde filmen. Ze dacht aan mij en hoewel ik nog nooit zoiets had gedaan, was ik ervan overtuigd dat ik dat samen met Kelly best moest kunnen", herinnert Deelen zich. ,,Dat ging gelukkig goed, via via kregen we steeds meer aanvragen."

Beste vriendinnen

De meiden zijn al hun sinds hun vijftiende beste vriendinnen. ,,We leerden elkaar kennen tijdens carnaval en er was direct een klik. We zijn allebei creatief en gek op onze camera", vertelt Deelen. Op de grote dag gaan de twee heel verschillend te werk: ,,Ik werk vooral met mijn zoomlens om details te filmen", legt Van Helvoort uit. ,,Jasmijn richt zich meer op de overzichtsbeelden."

Improviseren

Het is altijd spannend want je kunt alles maar één keer filmen: ,,Gelukkig zijn we steeds samen, wanneer de één iets mist heeft de ander het wel", aldus Deelen. Voor het perfecte beeld moeten De Filmmeisjes soms improviseren. ,,Vorige maand hadden we een winterbruiloft. Het vroor en we filmden buiten. De bruid zag blauw van de kou. Tussen de shots door lieten we haar steeds even opwarmen aan de handschoenen van Jasmijn", vertelt Van Helvoort. Hun stijl omschrijven De Filmmeisjes als cinematisch ofwel filmisch. ,,Je wil de kijker echt meenemen in het verhaal", verklaart Deelen.

Nominatie

Sinds mei 2017 werken ze fulltime aan hun films. Met hun nominatie staan de meiden tussen de beste trouwvideografen van het land. ,,Dat hadden we nooit verwacht, maar nu we zo dichtbij zijn willen we natuurlijk winnen", bekent Deelen. Stemmen kan tot 10 mei via: bffa.nl/stemmen. De winnaar is 28 mei bekend.

Wanneer de één iets mist heeft de ander het wel

Jasmijn Deelen