Nieuws Actueel

De macht der automatismen

Op dit moment praat ergens in Nederland iemand tegen een sok. Word ik blij van jou, vraagt diegene de sok. Zoniet, dan gaat de sok in de vuilnisbak, met de woorden: 'Bedankt voor de mooie jaren, je hield mijn voeten lekker warm.' Dat schrijft De Volkskrant.

Ianthe Sahadat 18 april 2016

Opruimchallenge

Deze sokprater ruimt op naar het evangelie van de populaire Japanse opruimgoeroe Marie Kondo, die haar lezers aanspoort afscheid te nemen van spullen die hen niet blij maken.

'Ontspullen' kan ook zonder Kondo, bijvoorbeeld met hulp van de Opruimchallenge 2016. Die wordt deze maand voor de tweede keer gehouden op initiatief van 'lifestyleondernemer' Lisa Portengen; zo'n duizend Nederlanders (veel vrouwen en een enkele man) doen eraan mee. De challenge staat onder de bezielende leiding van voormalig verpleegkundige en ervaren opruimcoach Lammy Wolfslag, een soort Marie Kondo, maar dan geboren te Assen en met bijbehorende nuchtere aanpak.

Dus niet praten met je sok, maar elke dag iets opruimen, 'al is het maar een oude lippenstift', dertig dagen lang, om een nieuwe gewoonte in je hersenen te laten inslijten.