Nieuws Actueel

De verbindende factor van Jurgen Rutgers uit Aalten

Op het Innovatiefestival begin vorig jaar greep hij naast de prijzen. Maar de nominatie op zich mag een eer op zich genoemd worden, weet ook Jurgen Rutgers. De Aaltenaar richtte BeSite met twee anderen op, toen hij in Enschede net klaar was als student bedrijfskundige informatica. Sinds 2013 ("We zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan, als een huwelijk dat over is") is hij eigen baas, met veertien mensen in dienst.

Ton Tijdink | Foto: Jan van den Brink 6 september 2016

Jurgen aalten

BeSite heeft twee dochterbedrijven: Transelect, dat mobiliteit met combineert met internettechnologie en TripTicket, een online boekingsapplicatie voor touringcarvervoer, onder meer voor de Zwarte Cross. Die bedrijven ontstonden via betrokkenheid bij het organiseren van evenementen in de Amsterdam Arena. Het idee is simpel: de mensen die een entreekaart willen voor een evenement, hebben wellicht ook interesse in een parkeerkaart. In het geval van de Amsterdam Arena kon Rutgers zaken doen met QPark. Eigenlijk heb je bij het parkeren twee partijen, legt hij uit: de exploitanten van de parkeergarages, en de leveranciers van de hardware (de slagbomen). "Wij zijn inmiddels de verbindende factor, en zitten met al die partijen aan tafel."

Geen maakindustrieVan het een komt het ander: zo is ook een website gemaakt voor mensen die een dagje Scheveningen willen doen en daarvoor een parkeerplaats willen bij het Bronovo-ziekenhuis. "Op die manier kan de beheerder van die parkeerplaats ook de daluren benutten."

Zijn team is zijn belangrijkste asset, zegt Rutgers, die de tweede luchthaven van het land (Eindhoven Airport) tot zijn klantenkring mag rekenen. "We zijn geen maakindustrie, behalve wat computers hebben we geen machines. Het mooiste is wanneer een idee wordt omgezet in een concept en dat ook blijkt te werken. Binnen zo'n team kunnen mensen zich hier ontwikkelen. Zo is iemand die hier als programmeur begon inmiddels onze beste verkoper."

Nee zeggenLastig vindt Rutgers het soms wanneer opdrachtgevers in zijn ogen niet serieus bezig zijn met internet. "Als ze ons vragen om alleen een website te bouwen omdat ze het daarna zelf willen invullen, zeg ik nee."

Een tip voor andere ondernemers heeft hij wel: "Blijf geloven in jezelf. Niet dat alles altijd moet, zoals jij het wilt, want je moet ook luisteren naar anderen. Dan kun je ook in de toekomst mooie dingen blijven maken."

Eigen BaasWIE: Jurgen Rutgers (34) uit Aalten. Directeur van de BeSite Group, met daarin Transelect en TripTicket.HOE LANG EIGEN BAAS: Zestien jaar met twee compagnons, sinds 2013 alleen.