Nieuws Detailhandel

DekaMarkt stopt thuisbezorging

Familiebedrijf DekaMarkt stopt per 2 juni met het thuisbezorgen en wil zich 'meer gaan richten op de fysieke winkels die een nieuw uiterlijk krijgen'.

Van onze redactie 18 mei 2023

Dekamarkt

Foto: ANP.

Bart Oprel, algemeen directeur DekaMarkt legt op de eigen website uit waarom de online thuisbezorgservice wordt beëindigd . ,,Wij kunnen onze thuisbezorgservice niet aanbieden op een manier die past bij onze formule en onze klantbeloften. Omdat we een ambitieus verbouwings- en verduurzamingsprogramma voor onze filialen hebben, richten we ons de komende tijd volledig hierop en besteden we geen tijd aan het uitbreiden en verbeteren van de online thuisbezorgservice.”

De 113 medewerkers van de bezorgservice hoeven niet te vrezen voor hun baan. Zij krijgen een andere baan in het bedrijf. Het familiebedrijf is zoals Oprel vertelt, druk bezig alle winkels te verbouwen. De winkels moeten een nieuw uiterlijk en een uitgebreider assortiment krijgen.

Lees ook: Overzicht openingstijden Hemelvaart 2023: hoelaat zijn de supermarkten open?

Ook AH Compact stopte

Enkele maanden geleden stopte Albert Heijn met zijn gratis besteldienst AH Compact. Dat werd drie jaar geleden gelanceerd en was gericht op kleinere bestellingen. Boodschappen werden vanaf 35 euro gratis thuisbezorgd en het assortiment was een vierde van het normale aanbod, maakte AH destijds bekend. Klanten moesten hiervoor een aparte app voor AH Compact-bestellingen downloaden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws