Nieuws Actueel

Drie toppers dingen naar de Rotterdamse Ondernemerprijs

De drie genomineerden voor de 32 ste editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs zijn bekend. Freelance Factoring, Kamera Express en Technotrading horen 21 november in het Rotterdamse WTC of zij deze prestigieuze ondernemersprijs winnen.

Eduard Voorn | Foto: Rotterdamse Ondernemersprijs 11 oktober 2016

Genomineerden Rotterdamse Ondernemersprijs

Drie totaal verschillende bedrijven dingen mee naar de Rotterdamse Ondernemersprijs. Het wordt voor de jury, die onder voorzitterschap staat van Mai Elmar, nog een hele klus. De winnaar van vorig jaar Michiel Goedegebuur (Goedegebuur Vlees Rotterdam) is ook lid van de jury. Zij bezoeken de komende weken de drie onderstaande bedrijven en hun ondernemers.

ZZPFreelance Factoring is gespecialiseerd in factoring voor zzp’ers, freelancers en kleine mkb-ondernemers. Dit betekent dat zij facturen van opdrachtgevers voorfinancieren en ongeacht de betaaltermijn binnen 3 werkdagen uitbetalen. Eigenaren Meijs, Rom Colthoff en Witte: ,,Sinds de start van ons bedrijf in 2012 hebben we met keihard gewerkt aan het optimaliseren van onze dienstverlening. Als fintech startup hebben wij een flinke groei meegemaakt. Ondanks dat we nog lang niet klaar zijn, geeft deze nominatie ons veel vertrouwen over de ingeslagen weg.”

E-commerceOoit begon Peter Merceij Kamera Express in een garagebox en met geld van zijn verkochte auto. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel, op steenworp afstand waar ooit Coolblue begon, richt zich niet alleen op de vakfotograaf maar ook op de consument via webshops en superstores in zowel Nederland als België. Daarbij staat de vakkennis van de medewerkers voorop. Kamera Express werd eind 2012 van investeerder EEP teruggekocht door oprichter Merceij nadat hij het 2009 had verkocht. Sindsdien boekt het bedrijf jaarlijks dubbelcijferige omzetgroei en kreeg daar eind 2015 nog een FD Gazelle voor. Merceij (oprichter/eigenaar): ,,In de lastige retailsector hebben we ons als foto- en videospecialist weten te onderscheiden met een sterke combinatie van e-commerce en winkels, gedegen vakkennis, uitzonderlijke service, in combinatie met laagste prijs garantie.”

Technische groothandelTechnotrading is een technische groothandel voor de scheepvaart, offshore, bouw en industrie en kreeg net als Kamera Express in 2015 een FD Gazelle. Het assortiment in de enorme magazijnen bestaat uit A-merk apparatuur voor industrieel onderhoud dat tweemaal daags uit voorraad geleverd wordt. Technische ondersteuning vanuit medewerkers speelt daarbij een belangrijke rol. Daarnaast voert het bedrijf het eigen merk Tetra dat ook via consumentenwebsites verkocht wordt. Jeroen van Waveren (eigenaar) van Technotrading uit Schiedam: ,,Technotrading is nadat ik het kocht goed op de kaart gezet. We brengen technische en maritieme kennis samen waardoor we er – mede – voor zorgen dat Rotterdam een van de grootste Maritieme Supply Hubs van de wereld is én blijft. Ook in de toekomst blijven we een voortrekkersrol spelen om deze supply infrastructuur verder te optimaliseren en moderniseren. Daarom zoeken we expansie buiten Nederland en openen we een vestiging in de Spaanse haven Algeciras.”

KOM NAAR UITREIKING OP 21 NOVEMBER

Ondernemers die de prijsuitreiking willen bijwonen, melden zich voor deze (netwerk)bijeenkomst aan via http://www.rotterdamseondernemersprijs.nl. De deelname is gratis.