Nieuws Actueel

Duitse netbeheerder: te weinig gas bespaard afgelopen weken

Duitse huishoudens en bedrijven hebben de afgelopen weken te weinig gas bespaard, vindt het hoofd van de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur. Hij waarschuwt dat het noodzakelijk is om meer gas te besparen om zo het wegvallen van Russische gasleveringen te compenseren en de voorraden voor volgende winter voldoende te kunnen vullen.

ANP 3 februari 2023

ANP030223115 1

Volgens Klaus Müller werd in de tweede helft van januari 8,6 procent minder gas gebruikt vergeleken met het gemiddelde in de jaren 2018 tot en met 2021. Müller had eerder al gezegd dat minstens 20 procent moet worden bespaard om te voorkomen dat er tekorten ontstaan en voorraden te snel slinken. Huishoudens en kleine bedrijven zijn goed voor circa 40 procent van het gasverbruik in Duitsland en de industrie voor de rest.

De Duitse gasvoorraden zijn volgens het Bundesnetzagentur op dit moment voor meer dan 78 procent gevuld. Dat is ruim boven de doelstelling van de overheid van minstens 40 procent per 1 februari. Volgens Müller is dit wel goed nieuws met het oog op volgende winter.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws