Nieuws E-commerce

Goedkope webshop: wat is de beste keuze?

Je wilt een goedkope webshop maken: hoe pak je dat aan? Een webshop beginnen is goedkoper dan je misschien denkt, als je slimme keuzes maakt. Wij delen een aantal van de beste tips.

Van onze redactie 8 juni 2022

Webshop starten goedkoop

5 slimme keuzes voor webshops

Natuurlijk vergelijk je de aanbiedingen voor een domeinnaam en hosting, daar begint het ten slotte mee. Vervolgens ga je aan de slag, en maak je hiermee 5 slimme keuzes voor jouw webshop:

 • Laat bouwen met een template
  Natuurlijk kun je de meest unieke webshop ter wereld laten bouwen. Een Magento webshop of WordPress webshop wordt echter veel goedkoper op basis van een template. Dat is de basis van een ontwerp, die de webbouwer helemaal naar wens voor je kan aanpassen.

 • Werk samen met lokale ondernemers
  Bundel de krachten met lokale ondernemers om je heen. Zorg er bijvoorbeeld dat je bij hen producten inkoopt, zodat je daar geen verzend- en leveringskosten voor betaalt. Of bied ze aan promotie te maken, in ruil voor korting op de producten die je inkoopt om ze online aan te bieden.

 • Onderhandel over de verzending
  Onderhandel op een vergelijkbare manier over de verzending. Spreek met de vervoerders en vraag andere bedrijven of ze promotie willen maken in de pakketten die je verstuurt. Of bundel de krachten en bouw samen aan de beste goedkope webshop met grotere volumes.

 • Gebruik sociale media voor promotie
  Jouw goedkope webshop maakt natuurlijk promotie, maar betaalt daar niet voor. Daarom gebruik je sociale media. Plaats daar berichten om bezoekers en klanten aan te spreken, zodat ze op een leuke manier met je in contact komen en jouw producten ontdekken.

 • Recycle materialen die er beschikbaar zijn
  Komen er pakketjes retour van klanten? Misschien kun je het doosje of andere delen van de bestelling nog een keer gebruiken. Door materialen te recyclen voorkom je dat je die steeds opnieuw moet bestellen. Zo maak je veel minder kosten.

Goedkope webshop

Een goedkope webshop is vooral een kwestie van goed opletten. Dus ga je een webwinkel laten bouwen? Zorg ervoor dat je precies weet wat er belangrijk is, bijvoorbeeld door onze tips te lezen.

Als je weet wat je nodig hebt (en wat je niet nodig hebt) wordt het een stuk makkelijker om keuzes te maken. Op het moment dat je start met jouw webwinkel kun je niet alles in één keer doen. Door de juiste keuzes te maken bespaar je op de kosten, zonder dat dit betekent dat je inlevert aan kwaliteit of mogelijkheden. Met de bovenstaande tips bespaar je op de kosten en kun je als goedkope webshop toch de hoogste kwaliteit leveren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws