Aangeboden door JouwWeb

Branded Content E-commerce

Groei van het aantal webwinkels explodeert tijdens coronacrisis

De meest recente CBS-cijfers gaan over het tweede kwartaal van dit jaar. Ten opzicht van een jaar eerder steeg de omzet in Nederlandse webwinkels met maar liefst 55 procent, de hoogste omzetgroei ooit gemeten in deze sector. Ook werden er 47 procent meer webwinkels geopend.

Mark Litjens 20 november 2020

Jouw Web Design Tool Wouter Twisk coronacrisis thuiswerken

Wouter Twisk: ,,We zien een permanente verschuiving richting online shoppen." Foto: Van Assendelft

Wouter Twisk is de oprichter en directeur van JouwWeb en kan deze cijfers duiden. ,,Het is duidelijk dat corona hier de hand in heeft. Maar dit is hooguit een versneller van een proces dat al was ingezet. Steeds meer consumenten ontdekken het comfort van thuiswinkelen en ondernemers breiden het aanbod steeds verder uit. We zien een permanente verschuiving richting online shoppen."

Tekst gaat verder onder het kader.

"Met onze tool kun je in één middag online zijn. In tegenstelling tot een volledig op maat gemaakte webshop"

Wouter Twisk, oprichter JouwWeb

Volgens Twisk is een goede voorbereiding belangrijk en daarom geeft hij de volgende 4 tips

  1. Wat wil je verkopen? Ga je voor een nicheproduct of een breed assortiment? Zorg in elk geval dat het bij je bedrijfsactiviteiten past.
  2. Om goed gevonden te worden, moet je actief blijven. Bedenk een actie, geef kortingsbonnen uit en wees actief op social media. Vooral lokale ondernemers hebben veel succes via deze kanalen.
  3. Zorg dat je webshop ook op mobiele apparaten probleemloos bezocht kan worden. Dit moet goed werken omdat van hieruit de meeste bestelling komen.
  4. Ga zo snel mogelijk online in een simpele vorm, zodat je al in een vroeg stadium feedback krijgt of het wel of geen succes is. Verbeteringen of uitbreidingen doorvoeren kan altijd nog.Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Jouwweb.

De missie van JouwWeb is om het bouwen van een website, al dan niet gecombineerd met een webshop, zo eenvoudig mogelijk te maken. Ook voor mensen zonder technische kennis. ,,Iets meer dan de helft van onze klanten heeft een webshop. Met onze tool kun je in één middag online zijn. In tegenstelling tot een volledig op maat gemaakte webshop. Dat vraagt namelijk veel tijd en een grote financiële investering. Ik raad daarom aan om laagdrempelig te starten en zo eerst te onderzoeken of een webshop überhaupt bij je past", is de ervaring van Twisk.

Webshop beginnen laagdrempeliger dan ooit

Het valt de website-aanbieder op dat vooral lokaal gerichte ondernemers manieren zoeken om extra afzetmogelijkheden te creëren. ,,Horeca is gesloten, maar je kunt gerechten of drankpakketten ook online aanbieden aan je vaste bezoekers. En plaatselijke winkels bedienen hun klanten met afhaalmogelijkheden of door te bezorgen. Wil je je online presenteren, dan is het nu echt de tijd om dat te doen.” Het beginnen van een webshop is laagdrempeliger dan ooit

Meer weten over wat Jouwweb voor jouw bedrijf kan betekenen? Kijk dan hier naar de mogelijkheden.