Podcast

Niels Meijssen geeft hotelier eerlijk boekingsplatform

Tijdens de live radio-uitzending van Week van de Ondernemer spreken we met Niels Meijssen, de initiator van Beterboeken.nl. Hij is genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer 2020 en aangeschoven bij presentator Robert van den Ham en marcom-expert Thijs van Dijk om te praten over zijn ‘aanval’ op Booking.com.

Niels meijssen liemes podcast

Niels Meijssen, te gast in food district Liemès in Utrecht, tijdens de radio-uitzending in het kader van de Week van de Ondernemer. Foto: Meike Liedenbaum.

Van onze redactie 16 november 2020

Het leven van Niels Meijssen, startup-strateeg en partner bij Todaytomorrow.nl, veranderde toen hij begin mei zijn onvrede liet blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account, over de aanspraak die Booking.com maakte op de eerste NOW-regeling. Het was een hartenkreet, maar Niels Meijssen voegde er wel iets aan toe: bij meer dan duizend reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om een nieuw soort boekingsite op te tuigen.

Meijssen werd zijn eigen mediamachine

De rest is historie: Meijssen haalde 2 miljoen euro binnen met een crowdfundcampagne en ging aan de slag met Beterboeken.nl. In deze podcast geeft hij ruiterlijk toe verbaasd te zijn over de hoeveelheid reacties. Het kwam mede door het feit dat hij zijn ‘eigen mediamachine’ werd. ,,Die frustratie kreeg zoveel tractie op LinkedIn, dat ik dacht: ‘hier moet ik mee door’.”

'De consument moet meer de voorpret gaan ervaren van het op vakantie gaan'

Zijn werk in Todaytomorrow.nl is teruggebracht en Beterboeken krijgt alle aandacht. Die 2 miljoen euro gaat in de opbouw van het bedrijf - waar winst- en stemrecht gescheiden van elkaar zijn - en de website. Het is niet zomaar een website, zegt hij ferm. ,,Er komt aan de achterkant heel wat kijken met koppelingen naar verschillende soorten hotelsoftware. Het mag niet zomaar een site worden, maar het moet echt goed worden aan de voorkant, voor de consument. Deze moet meer de voorpret gaan ervaren van het op vakantie gaan.”

Oprichter Meijssen gaat gefaseerd en in rustige stappen werken aan de website. Het moet goed zijn, zegt hij. ,,Voordat je op de snelweg zit en het gaspedaal kan intrappen moet je eerst opzoek gaan naar de oprit. Dat traject gaat vaak over hobbelige wegen en rotondes waar je de verkeerde afslag neemt. Zo kom je uiteindelijk bij de snelweg.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

KBF3248 John Wilson HBL Online
De Ondernemer

De meeste klanten vind je niet via één kanaal

Succesvol ondernemen vergt flexibiliteit en veerkracht, om kansen te zien en te benutten, onder uiteenlopende omstandigheden. CEO John Wilson van de Fixami-groep uit Tilburg kende dit jaar gemengde gevoelens: succes voor zijn bedrijf, terwijl hij ook zag hoe zwaar andere ondernemers het hebben. Mede daarom ook veel e-commerce-tips in onderstaande podcast: spreiding is de sleutel.

Details
KVK Innovatie Top 100 Key Visual ondernemer
De Ondernemer

Oproep prominenten KVK Innovatie Top 100: 'Durf te investeren en risico te nemen’

In deze podcast gaan we in gesprek met ondernemers die eerder een prominente plek in de KVK Innovatie Top 100 hebben bemachtigd. Arnold van der Linden (Timmerbedrijf Van der Linden), Alexander Suma (IbisPower) en Willemijn Wortelboer (Raw Paints) vertellen hoe hun bedrijf zich sindsdien ontwikkeld, hoe innovatief zij ondernemend Nederland vinden én geven innovatieve adviezen aan collega-ondernemers.

Details
Newyorkpizza pizza
De Ondernemer

Philippe Vorst (ceo New York Pizza): 'Uitbreiden in België en Duitsland'

Philippe Vorst, ceo van New York Pizza, zoekt de verdere groei van de franchiseketen in het buitenland. Nog dit jaar gaat de eerste vestiging open in België, ook in Duitsland komt uitbreiding, vertelde hij bij De Ondernemer Radio. ,,Als we niet groeien, lopen we achteruit.”

Details
Boris Johnson handen lucht
De Ondernemer

Expert Van Otterloo: 'Brexit? Het is absurd wat er hier nu gebeurt'

Nog maar vier weken voor Brexit dan toch écht een feit is. Wat kan er nog tussen Boris Johnson en de EU afgesproken worden die laatste weken en bovenal: hoe kunnen en moeten ondernemers weten waar ze aan toe zijn? Brexit-expert Lennard van Otterloo geeft vanuit Londen duiding en uitleg; New York Pizza-ceo Philippe Vorst vertelt hoe hij omgaat met hun transport en opslag (pizzadeeg) naar en in het Verenigd Koninkrijk.

Details
Derrick neleman liemes podcast 1
De Ondernemer

Derrick Neleman verrast met weer nieuwe stappen: 'Ik wil Coolblue van de wijnen worden'

Neleman Wijnen doet de wijnbranche op z'n grondvesten schudden: het bedrijf heeft in ons land in korte tijd een plek in top 5 verworven en eigenaar Derrick Neleman blijft stevig inzetten op groei. In de podcast vertelt hij over drie weer nieuwe, verrassende stappen binnen zijn bedrijf: een strategische samenwerking met Wijntransport, de opening van een eigen warehouse en vertrek bij PostNL én de lancering van biowijn.nl.

Details