Podcast

Niels Meijssen geeft hotelier eerlijk boekingsplatform

Tijdens de live radio-uitzending van Week van de Ondernemer spreken we met Niels Meijssen, de initiator van Beterboeken.nl. Hij is genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer 2020 en aangeschoven bij presentator Robert van den Ham en marcom-expert Thijs van Dijk om te praten over zijn ‘aanval’ op Booking.com.

Niels meijssen liemes podcast

Niels Meijssen, te gast in food district Liemès in Utrecht, tijdens de radio-uitzending in het kader van de Week van de Ondernemer. Foto: Meike Liedenbaum.

Van onze redactie 16 november 2020

Lees ook: Wie wordt de Meest Inspirerende Ondernemer van 2020? Stem nu!

Het leven van Niels Meijssen, startup-strateeg en partner bij Todaytomorrow.nl, veranderde toen hij begin mei zijn onvrede liet blijken in een berichtje op zijn LinkedIn-account, over de aanspraak die Booking.com maakte op de eerste NOW-regeling. Het was een hartenkreet, maar Niels Meijssen voegde er wel iets aan toe: bij meer dan duizend reacties zou hij een crowdfundingcampagne opzetten om een nieuw soort boekingsite op te tuigen.

Meijssen werd zijn eigen mediamachine

De rest is historie: Meijssen haalde 2 miljoen euro binnen met een crowdfundcampagne en ging aan de slag met Beterboeken.nl. In deze podcast geeft hij ruiterlijk toe verbaasd te zijn over de hoeveelheid reacties. Het kwam mede door het feit dat hij zijn ‘eigen mediamachine’ werd. ,,Die frustratie kreeg zoveel tractie op LinkedIn, dat ik dacht: ‘hier moet ik mee door’.”

Lees ook: Na kritiek op overheidssteun mogelijk nieuw Nederlands alternatief Booking.com

'De consument moet meer de voorpret gaan ervaren van het op vakantie gaan'

Zijn werk in Todaytomorrow.nl is teruggebracht en Beterboeken krijgt alle aandacht. Die 2 miljoen euro gaat in de opbouw van het bedrijf - waar winst- en stemrecht gescheiden van elkaar zijn - en de website. Het is niet zomaar een website, zegt hij ferm. ,,Er komt aan de achterkant heel wat kijken met koppelingen naar verschillende soorten hotelsoftware. Het mag niet zomaar een site worden, maar het moet echt goed worden aan de voorkant, voor de consument. Deze moet meer de voorpret gaan ervaren van het op vakantie gaan.”

Oprichter Meijssen gaat gefaseerd en in rustige stappen werken aan de website. Het moet goed zijn, zegt hij. ,,Voordat je op de snelweg zit en het gaspedaal kan intrappen moet je eerst opzoek gaan naar de oprit. Dat traject gaat vaak over hobbelige wegen en rotondes waar je de verkeerde afslag neemt. Zo kom je uiteindelijk bij de snelweg.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Kabinet Rutte III 2017
De Ondernemer

Oh Oh Den Haag: advies aan Rutte IV van ‘ministers’ Doets, Hersman en Schoor

Zou het of zou het toch niet? Een nieuw kabinet - waarschijnlijk Rutte IV - in december op het bordes, bijna een jaar nadat Rutte III demissionair werd en negen maanden sinds de verkiezingen halverwege maart. We gaan het zien de komende maand (of toch later). Maar wat als ondernemers de premier, ministers en staatssecretarissen mogen adviseren?

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Waarom grote bedrijven succesvoller kunnen zijn door zich te profileren als klein bedrijf

Wat is het voordeel van een heel groot of juist heel klein bedrijf? En hoe kun je daar slim mee spelen in je marketing? Je hoort in de dertiende aflevering van de podcastreeks Aandachtstrekkers dat er niks mis mee is je bedrijf kleiner of juist groter voor te doen dan het is. ,,Dat kun je best een beetje faken.”

Details
Gijs dalen meurs eyevestor seabass
De Ondernemer

Geen investeerders of crowdfunding, maar via sharefunding je bedrijf starten: hoe?

Misschien is er eigen kapitaal, haak je investeerders aan of start je crowdfunding om je bedrijf van de grond te krijgen. Maar er is ook sharefunding. Gijs Dalen Meurs van Eyevestor legt samen met sharefunders Barry van Ruiven (Seabass) en Cosmas Blaauw (SharePeople) uit hoe dat precies in z'n werk gaat.

Details
Zeeman winkel retail blauwgeel
De Ondernemer

Hoe Zeeman dankzij knalgele onderbroek de weg omhoog vond

Black Friday is niet zo lucratief voor retailers als gedacht. En bovendien, is die koopgekte nog wel houdbaar in een wereld waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt? Dat en meer onderwerpen - zoals Zeeman en z'n knalgele onderbroek - komen aan bod in de nieuwste aflevering van Geld Dichtbij. In de podcast bespreken AD-verslaggevers geldzaken en economische onderwerpen die je in je portemonnee voelt.

Details
De Ondernemer Podcasts
De Ondernemer

Geldzorgen? Tijdige ondersteuning voorkomt escalatie

Ervaar jij als ondernemer geldzorgen, bijvoorbeeld omdat je nu ook nog schulden, ontstaan tijdens corona, moet afbetalen? Wacht niet te lang, zoek hulp, voorkom erger en creëer nieuw perspectief. Dat is het devies van het landelijke gratis platform Geldfit. Ondernemer Ralph van Dam: ,,Als je door schulden in de stress zit, mis je inhoudelijke scherpte, inzicht en overzicht. Deskundige hulp van buiten brengt je verder.”

Details
De Ondernemer Podcasts Aandachtstrekkers 30x30cm
Aandachtstrekkers

Kun je als bedrijf succesvol zijn zonder online reviews?

Bestaat jouw onderneming over een jaar nog als je geen reviews verzamelt? Die vraag staat centraal in de twaalfde aflevering van podcastreeks Aandachtstrekkers. Veruit de meeste bedrijven hebben geen reviewstrategie en lopen daardoor achter de feiten aan. Terwijl een klantbeoordeling vragen (en krijgen) een kleine moeite is als je het slim aanpakt.

Details