Nieuws Actueel

Eerste Pokémon Go Gids in Nederland van Bredaas bedrijf

Het Bredase bedrijf Orange Tech heeft de eerste Nederlandstalige Pokémon Go Gids uitgebracht. Het e-book moet beginners helpen om verder te komen in het spel zonder daarvoor geld te hoeven betalen, schrijft BN/De Stem.

NICOLE ROELANDS 3 augustus 2016

Pokemongo

Initiatiefnemer Nick van der Leeuw heeft samen met drie collega’s in totaal honderd uur research gepleegd om de gids te kunnen maken. Zij hebben zich verdiept in tips, tricks en andere informatie over Pokémon Go. Of Van der Leeuw het erg vond? Nee, want ook hij is een fervent speler. "Alleen nu de gids uit is, heb ik minder tijd om te spelen", vertelt Van der Leeuw die tevens projectmanager is bij Orange Tech, het bedrijf dat online producten ontwikkelt.

Geld besparen

Hij vertelt dat veel spelers vastlopen in de beginfase van het spel. Ze hebben niet genoeg Pokéballs, geven vervolgens geld uit aan PokéCoins en komen uit daarmee sneller een level hoger. Hoe verder je in het spel komt, hoe groter de verleiding is om geld uit te geven om nog sneller een level hoger te komen. Met de Pokémon Go Gids van Orange Tech zou je dus geen geld uit hoeven te geven, zegt de initiatiefnemer. "Door onze tips en tricks bepaal je een tactiek waardoor je toch levels stijgt zonder geld uit te geven."

Professionaliseren

Verder is in de gids te lezen hoe spelers sneller zeldzame Pokémon kunnen vinden, wat veelvoorkomende fouten zijn, waar Pokéstops zitten, manieren om gevechten te winnen en nog meer. In totaal telt het e-book negen hoofdstukken. Het bedrijf is nu bezig om een Internationaal Standaard Boeknummer (ISBN) te krijgen zodat het digitale boek verkocht kan worden bij online boekhandels, zoals Bol.com. Hierbij worden ze geholpen door een ander Bredaas bedrijf: eBookPoint. "Als dat gelukt is, willen we het boek verder professionaliseren zodat het bijvoorbeeld ook te lezen is op de iPad."

Klapper

Uiteindelijk is het de bedoeling dat het boek gedrukt wordt en te koop is bij boekhandels. Maar dat is voor de toekomst. "We zitten nu nog in de beginfase, want het boek is maandag om 15.00 uur pas online gekomen. We moeten dus eerst kijken hoe het aanslaat. Maar wij denken dat het een echte klapper wordt."

Van der Leeuw twijfelt er niet over dat er andere Nederlandstalige Pokémon Go-gidsen zijn. "Er staat wel wat informatie op fora en websites, maar ik weet honderd procent zeker dat er geen Nederlandstalige gids is die gebaseerd is op de app." Pokémon Go is een spel voor de smartphone waarmee je Pokémon verzamelt die in de echte wereld verschijnen. Deze karakters kun je vervolgens vangen via de camera op de smartphone. Ondertussen heeft het spel de grens van 100 miljoen downloads gehaald.

Gerelateerde artikelen:Pokemon GO catch voor de BelastingdienstPokemon GO voor ondernemers: 'Niet zeuren, kansen grijpen!'Pokemon GO gouden kans voor ondernemers