Nieuws Actueel

Eigenaar nieuw restaurant zoekt Utrechtse investeerders

Eveline Meijer 29 januari 2016

Restaurant Croes

De eigenaar van het nieuwe restaurant Croes!, Casper Weekhout, vraagt Utrechters te investeren in de verbouwing en inrichting van het pand. Investeerders krijgen rendement en korting op etentjes.

Croes! Opent binnenkort in het vroegere pand van Bever-sport op de Balijelaan in Utrecht. Maar voor de inrichting en verbouwing is geld nodig. Weekhout heeft om die reden een crowdfundingcampagne opgezet met 85 duizend euro als streefbedrag. Over 31 dagen is de campagne afgelopen.

"Croes! Wordt een rustpunt midden tussen de Dichterswijk en de Rivierenwijk. Fris, gezond en ontspannen, dat worden de kernwoorden van Croes!", aldus de eigenaar op de pagina van zijn campagne. In het restaurant staan vooral lokale producten centraal.

Verbouwing De verbouwing waar Weekhout het over heeft is niet de minste. Het pand was een winkel, waardoor het volledig aangepast moet worden aan de horeca-eisen. Zo moet er een keuken in, maar ook een bar, toilet, tafels, stoelen en veel lampen.

‘Super initatief’ Eerste investeerders zijn er al. Croes! Heeft op het moment van schrijven 5400 euro opgehaald, ongeveer zes procent van het streefbedrag.

Investeerders hebben de mogelijkheid reacties achter te laten. "Super initatief! Daar wachten we al jaren op!", is zo’n reactie van een anonieme investeerder. Patrick van Leeuwen, volgens de pagina een kennis van Weekhout, denkt dat het een ‘topzaak’ wordt.

Utrechters die investeren in Croes! Krijgen van de eigenaar rendement en korting op etentjes. Maar ook krijgen ze er een rustpunt bij, aldus de eigenaar. "Op een mooie locatie ook omdat er voor de buurt nog geen plek is waar je de hele dag terecht kunt om ontspannen je krant te lezen of je essay te schrijven. Alleen al dáárom moet Croes! er komen."