Nieuws Actueel

Elon Musk neemt Twitter toch níet over

Elon Musk staakt zijn poging om het sociale medium Twitter over te nemen voor 44 miljard dollar (43 miljard euro). Aanleiding is de onduidelijkheid over het aantal spamaccounts op het platform, blijkt uit een document dat de advocaten van Musk hebben gedeponeerd bij de Amerikaanse beurswaakhond.

ANP 9 juli 2022

Elon Musk Twitter overname

Afbeelding: Shutterstock.

Wie is Elon Musk?

Een portret in vier delen

Elon Musk als kind tot en met de topondernemer en miljardair die hij anno nu is. Van de lagere school tot en met Twitter. Een portret van Het Laatste Nieuws in drie delen, met een door De Ondernemer vierde geactualiseerd deel rondom zijn aangekondigde overname van Twitter.

Wie is Elon Musk - deel 1: zijn jeugdjaren - Die jongen met autisme die op z'n 27ste al multimiljonair werd

Wie is Elon Musk - deel 2: de topondernemer - PayPal, SpaceX, Tesla en hoe hij failliet dreigde te gaan

Wie is Elon Musk - deel 3: de 'familieman' - Miljardair met zeven kinderen die de planeet wil bevolken met slimme mensen

Wie is Elon Musk - deel 4: Elon, ongrijpbare - Het avontuur Twitter

Al maanden is er onduidelijkheid of de deal tussen Musk en Twitter door zou gaan. Volgens Musk heeft Twitter nooit een goed antwoord gegeven op de vraag hoeveel bots en spamaccounts er bestaan op het platform en welk deel zij uitmaken van het totale aantal gebruikers. Dat aantal is van invloed op de winstgevendheid van Twitter, omdat spamaccounts niet reageren op advertenties.

Volgens Musk overtreedt Twitter door de onduidelijkheid over het aantal nepaccounts de fusieovereenkomst.

Lees ook: Carbyon wint Milestone Award van Elon Musk: technologie tegen klimaatverandering

Elon Musk moet nu boete van miljard dollar betalen

Volgens de voorwaarden van de deal moet Musk een boete van 1 miljard dollar betalen als hij afziet van de overname. Zijn besluit zal waarschijnlijk ontaarden in een langdurige rechtszaak tegen het zestien jaar oude bedrijf uit San Francisco.

In juni gaf Twitter Musk toegang tot een databank met ruwe gegevens over honderden miljoenen dagelijkse tweets. Het bedrijf is vastbesloten om Musk aan de gemaakte afspraken te houden. Het zal juridische stappen zetten om dat te bewerkstelligen, beloofde Twitter-topman Bret Taylor in een tweet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws